Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
37 komentara

Breivik opisao ubojstva: Svi su bili previše u šoku da bi bježali

Masovni ubojica Anders Breivik (33) je detalje ubojstava na otoku Utoya opisao na sudu. Kaže kako mu je bilo teško provesti svoj plan, iako je sve godinama planirao

REUTERS/PIXSELL
Foto: REUTERS/PIXSELL
37 komentara

Anders Breivik je na sudu u petak opisao detalje svog napada na otoku Utoya, gdje je ubio 69 ljudi. Prije nego je počeo govoriti svima je rekao da ga ne slušaju i nek napuste sudnicu ako će im to biti prestresno. Breivik je istaknuo kako je prvu žrtvu ubio čim je kročio na otok te da se radi o zaštitaru. Objasnio je kako ga je ubio jednim hicem, a kako bi bio siguran da je muškarac mrtav još mu je jednom pucao u glavu. Dodaje kako mu je bilo teško provesti svoj plan, iako je sve godinama planirao.

- Nisam želio napraviti sve to, ali sam morao. Čim sam došao na otok zastao sam na minutu kako bih promislio, a cijelo tijelo mi je odbijalo bilo kakve akcije. Činilo mi se kako na istom mjestu stojim godinu dana, a 100 glasova u glavi mi je govorilo da stanem sa svime - rekao je Breivik. 

Ubojica je nastavio opisivati sve događaje te je rekao kako su ljudi nakon prvog ubojstva počeli panično bježati i skrivati se. Kaže da je ušao u obližnju zgradu te da je ondje ubio još sedmero ljudi, javlja Sky News.

- Žrtve su uglavnom bile previše u šoku da bi bježale. Ipak, jedan čovjek mi je uspio pobjeći dok sam pucao prema njemu. Jednoj od žrtava sam rekao kako će umrijeti - opisao je Breivik. Dodaje kako je vidio i ljude kako u panici skaču u more te da ih je ubio.

Andersu Breiviku (33) u ponedjeljak je počelo suđenje za napade u kojima je u srpnju prošle godine ubijeno 77 ljudi. Masovni ubojica je priznao čin, ali ne i kaznenu odgovornost. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message