Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

'Brinimo o rješenjima, a ne o odnosima među političarima'

Ministrica Divjak, koja je podržala školske sindikate u zahtjevima za povećanjem koeficijenata složenosti poslova u odgoju i obrazovanju, komentirala je kritike i navode kako tim stavovima javno pritišće Vladu

Zagreb: Izjava ministrice Divjak ispred Vlade
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
2 komentara

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak izjavila je u četvrtak uoči sjednice Vlade da su njeni stavovi oko povećanja plaća u školstvu od početka jasni te poručila da treba brinuti o rješenjima, a ne o odnosima među političarima.

SINDIKAT NAJAVLJUJE 'Štrajk u osnovnim i srednjim školama počet će 10. listopada'

Ministrica Divjak, koja je podržala školske sindikate u zahtjevima za povećanjem koeficijenata složenosti poslova u odgoju i obrazovanju, komentirala je kritike i navode kako tim stavovima javno pritišće Vladu.

POSLUŠAJTE IZJAVU

- Ljude ove države ne zanimaju odnosi među drugim ljudima, a pogotovo odnosi među političarima, izjavila je ustvrdivši da ljude, ali i nju, zanimaju rješenja.

Kazala je da su njezini stavovi jasni od početka. 

Zagreb: Ministrica Blaženka Divjak posjetila Osnovnu Å¡kolu Gračani BLAŽENKA DIVJAK: 'Nisam zadovoljna razgovorima Vlade i sindikata o plaćama...'

- Brinem o tome da sustavi odgoja, obrazovanja i znanosti imaju primjerenu ulogu, da reformski procesi idu i da, naravno, budemo svjesni toga da su motivirani učitelji ključni - rekla je Divjak.

Upitana kako će se odvijati postupak mirenja između školskih sindikata i Vlade, kazala je da je to procesna stvar koja ovisi o Zakonu o radu. Smatra da će se sindikati i Vlada u tom procesu uspjeti dogovoriti.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message