Obavijesti

News

Komentari 52

Britanac napustio Zadar: 'Da mogu, ostao bih u Hrvatskoj'

Britanac napustio Zadar: 'Da mogu, ostao bih u Hrvatskoj'
5

'HVALA VAM NA SVEMU': Britanac Leon Mitchell (26), kojem su zadarski taksisti priredili nezaboravan boravak u Hrvatskoj, u nedjelju se vratio u London

VIDEO

U Hrvatskoj sam stekao prijatelje za cijeli život. Svaki dan su me zvali na piće, ručkove i pazili da se osjećam dobro, rekao je Britanac Leon Mitchell (26).

Nakon što je u Hrvatskoj proveo prekrasnih deset dana, u nedjelju se vratio kući u Veliku Britaniju. No kad je stigao u Zadar, ništa nije odavalo dojam da će mu godišnji odmor u Hrvatskoj biti jedan od onih koji se pamte cijelog života. Naime, sletio je na zadarski aerodrom i spremao se na ludu zabavu na Zrću. Tad se sve u trenu preokrenulo. Leon je shvatio da apartman koji je rezervirao ne postoji i da nema gdje odsjesti. Kako nije imao novca za promjenu leta, odlučio je osam dana spavati na aerodromu. Primijetili su ga mladi taksisti i odlučili su mu pomoći. Prikupili su novac, smjestili ga u hostel i osigurali mu hranu i piće.

- Ovakvo nešto ne bih nikada doživio u svojoj zemlji. Ljudi su tamo spremni pomoći, ali ne na ovakav način, i to potpunom strancu. Moj se boravak u Hrvatskoj pretvoro u najljepšu moguću priču - rekao je Leon, koji novim hrvatskim prijateljima od srca na svemu zahvaljuje.

- Svi su oni u svakom trenu dobrodošli kod mene u Londonu. Ja ću sigurno k njima još dolaziti i sad bih najradije propustio let za povratak kući samo kad bih mogao - dodao je. Taksisti su nekoliko dana prije Leonova povratka u London priredili i roštilj. S mladim Britancem su igrali mali nogomet, a naučili su ga i nekoliko hrvatskih riječi.

- Željeli smo mu pokazati ljepšu stranu Hrvatske. U tome smo sigurno i uspjeli - rekao je taksist Ivan Grgić, koji s kolegama nije osvojio samo Leonovo srce već i srce mnogih Zadrana koji su na njih ponosni.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 52
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca