Obavijesti

News

Komentari 1

Britanci provjeravaju sigurnost u parlamentu nakon napada

Britanci provjeravaju sigurnost u parlamentu nakon napada
10

Khalid Masood ubijen je u srijedu pošto je sam ubio četvero ljudi, uključujući policajca kada se automobilom zaletio među pješake i pokušao probiti prema parlamentu

VIDEO

 Velika Britanija ispitat će sigurnosno stanje u parlamentu, objavili su ministri u nedjelju, odgovarajući na kritike upućene im jer je rampa za vozila bila otvorena u srijedu kada se dogodio krvavi teroristički napad. 

Rođeni Britanac Khalid Masood ubijen je u srijedu pošto je sam ubio četvero ljudi, uključujući policajca kada se automobilom zaletio među pješake i pokušao probiti se u kompleks zgrade parlamenta u središnjem Londonu. 

Police officers patrol in Parliament Square following the attack in Westminster earlier in the week, in central London

Londonske novine The Times pokazale su snimku na kojoj se sugerira da je rampa ostala neobranjena dok se pomagalo policajcu, što vlada i policijski službenici ne mogu ni potvrditi ni odbaciti dok se ne dovrši istraga o napadu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ministrica unutarnjih poslova Amber Rudd otkrila je BBC-u da će se provesti još jedna revizija sigurnosnog stanja u Westminsterskoj palači, no da se provjere stalno provode. 

"Postoje stalne provjere i ažuriranja kako bismo imali primjeren oblik obrane u parlamentu. To nije nešto što shvaćamo olako. Zbog toga bi i u normalnom slijedu događaja imali još revizija", rekla je Rudd. 

Onlookers view floral tributes laid in Parliament Square following the attack in Westminster earlier in the week

Policija pokušava shvatiti što je motiviralo 52-godišnjeg Masooda za napad koji je, kako se vjeruje, počinio samostalno. Masood se koristio unajmljenim automobilom i kuhinjskim nožem, a službenici ističu da je takve napade teško spriječiti. 

Zastupnici britanskog parlamenta sve su zabrinutiji za vlastitu sigurnost, a neki izvještavaju da zbog Brexita primaju prijetnje putem društvenih mreža.

Floral tributes are seen at the fence surrounding the House of Parliament, following the attack in Westminster earlier in the week, in London

Samo nekoliko dana prije nego što su Britanci 23. lipnja odlučili napustiti Veliku Britaniju, zastupnicu Jo Cox ubio je čovjek opsjednut nacistima koji je tijekom napada uzvikivao "očuvajmo Britaniju neovisnom". 

Čelnik donjeg doma britanskog parlamenta David Lidington rekao je za BBC da je zadnjih nekoliko godina pojačana sigurnost te institucije te da ispred nje cijelo vrijeme stoje naoružani stražari. 

"Ako naši stručnjaci za sigurnost zaključe da je potrebno povećati broj naoružanih stražara na pojedinim mjestima, onda će oni ondje biti postavljeni", istaknuo je Lidington. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag