Obavijesti

News

Komentari 0

Britancima je Hrvatska treća najbolja destinacija na svijetu!

Britancima je Hrvatska treća najbolja destinacija na svijetu!

Osim u kategoriji najbolje zemlje, glasovalo se i u 12 ostalih kategorija: za najbolji grad, aviokompaniju, touroperatora i drugo, a o konačnom pobjedniku odlučivali su čitatelji Timesa i Sunday Timesa

VIDEO

Britanske novine The Times & The Sunday Times Hrvatsku su uvrstili među tri najbolje destinacije u svijetu, za što je dobila nagradu u kategoriji "Best Country Award 2020", izvijestila je u petak Hrvatska turistička zajednica (HTZ).

Hrvatska je u toj kategoriji nagrađena kao treća destinacija u svijetu, iza prve Italije i drugog Novog Zelanda, a nagrade su ove godine zbog epidemiološke situacije dodijeljene virtualnim putem, u čemu je sudjelovala direktorica predstavništva HTZ-a u Velikoj Britaniji Darija Reić.

Ona ističe da Hrvatska "fantastičnom turističkom ponudom i neumornom promocijom neupitno zaslužuje naslov jedne od najboljih zemalja".

- Već dugo znamo da je Hrvatska popularna tema svakog razgovora o putovanjima, a posjet hrvatskim destinacijama je nešto s čime se Britanci vole i pohvaliti u društvu, do te mjere da neke ni odlazak u izolaciju nije pokolebao u namjeri putovanja i uživanja u Hrvatskoj. Ova nagrada je učvrstila poziciju Hrvatske u Velikoj Britaniji kao destinacije prekrasnog krajolika i raznolike, visokokvalitetne turističke ponude te ćemo daljnjim promotivnim aktivnostima nastaviti održavati naš ugled na tom tržištu - poručila je Reić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Otkrila je i da je Hrvatska prilikom proglašenja predstavljena kao zemlja "full of whim, vigour and sunshine" (slob. prijevod "puna hira, snage i sunca").

Direktor HTZ-a Kristjan Staničić povodom tog uvrštenja Hrvatske među tri najbolje destinacije u svijetu ocijenio je da je to dodatna potvrda sigurne i stabilne pozicije koju Hrvatska ima na međunarodnom tržištu, posebice što je nedavno i prema podacima Eurostata na vodećem mjestu ove godine na Mediteranu.

- Velika Britanija jedno je od važnijih tržišta za hrvatski turizam i vjerujem da će se stabilizacijom situacije naši vjerni britanski gosti u većem broju vratiti u Hrvatsku - istaknuo je Staničić.

U užem izboru za te nagrade The Timesa & The Sunday Timesa, koje su ove godine dodijeljene osmi put, još su bile neke od najboljih svjetskih destinacija poput Francuske, Turske, SAD-a, Dubaija, Španjolske, Portugala, Grčke i Tajlanda.

Osim u kategoriji najbolje zemlje, glasovalo se i u 12 ostalih kategorija: za najbolji grad, aviokompaniju, touroperatora i drugo, a o konačnom pobjedniku odlučivali su čitatelji, sudjelujući glasovima istodobno i u nagradnoj igri za ekskluzivne nagrade.

The Times & The Sunday Times su među najutjecajnijim tiskovinama u Velikoj Britaniji.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS