Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
45 komentara

Britanski vojni avioni doletjeli u Zagreb čestitati Vatrenima

Britanski i hrvatski vojni avioni prvi put sudjeluju u zajedničkoj vojnoj vježbi, a Eurofighteri su u Zagreb stigli samo nekoliko minuta nakon što je sletio avion s nogometašima iz Rusije

Foto: Veleposlanstvo Velike Britanije/RAF
45 komentara

Samo nekoliko minuta nakon što je u Zagreb sletio avion s Vatrenima koje su čekale tisuće navijača, u zračnu luku su u ponedjeljak sletjela i dva vojna aviona britanskog RAF-a. 

Pogledajte video

Pilote Eurofighter Typhoona u zraku su dočekali avioni Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s pilotima koji su kao i naši nogometaši bili odjeveni u dresove. 

Britansku skupinu predvodi zapovjednik eskadrile Elis Williams koji je rekao kako mu je želja i upiti dio nogometne euforije koja je zavladala Hrvatskom. 

Foto: SAC Cathy Sharples [RAuxAF]

- Veliko je zadovoljstvo biti ovdje s hrvatskim kolegama, a pravi je bonus stići na isti dan kad se vratila i nacionalna momčad kako bi osjetili koliko to svima znači - rekao je, navodi se na stranicama RAF-a.

Inače, britanski su piloti stigli u Zagreb na vježbu 'Flying Sabre 18', a radi se o prvom zajedničkom uvježbavanju hrvatske i britanske eskadrile vojnih aviona. U MORH-u navode da je cilj vježbe doprinos savezništvu i podizanju sposobnosti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva za djelovanje u međunarodnom okruženju i podizanju standarda za prihvat savezničkih aviona.

Foto: SAC Cathy Sharples [RAuxAF]

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message