Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
76 komentara

Brkić posjetio osuđenog ratnog zločinca i kaže: To je privatno

BIO JE U GRAZU Na pitanje boji li se reakcija javnosti pošto je posjetio čovjeka osuđenog za ratni zločin, odgovorio nam je: 'Bojim se samo dragoga Boga, a hrvatske uznike treba posjećivati'

Foto: Igor Kralj/Patrik Macek/PIXSELL
76 komentara

Drugi čovjek HDZ-a i potpredsjednik Sabora Milijan Brkić je posjetio u zatvoru bivšeg ministra obrane Herceg-Bosne Brunu Stojića koji je jedan od pravomoćno osuđene bosanskohercegovačke hrvatske šestorke. Osuđeni su za udruženi zločinački pothvat i ratni zločin. Zajedno su osuđeni na 111 godina zatvora, a Stojić je dobio 20 godina.

O posjetu je izvijestio Miroslav Piplica, donedavni predsjednik Austrijsko-hrvatske zajednice za kulturu i šport i jedan od kandidata HDZ-a na listi za dijasporu. Piplica je na Facebooku uz fotografiju ispred zatvora u austrijskom Grazu s Milijanom Brkićem objavio:

"Posjeta Bruni Stojiću s Milijanom Brkićem. Austrija-Graz- zatvor Karlau. Heroji se nikad ne zaboravljaju. Stojić je iz Haga došao prošle godine u Graz na odsluženje zatvorske kazne , dobio je ukupno 20 godina. Do sada je bio 3 godine u kućnom pritvoru i 12 godina u zatvoru u Hagu, a zadnju godinu je u Grazu. Ostalo mu je još 8 godina i 3 mjeseca, ako Bog da i bude sve u redu mogao bi izići kada odsluži 2/3 kazne, a to je za nešto više 17 mjeseci" stoji u objavi.

Posjeta BRUNI STOJIĆU s Milijanom Brkićem. Austrija-Graz- zatvor Karlau "Heroji se nikad ne zaboravljaju" Stojić je iz...

Objavljuje Miroslav PiplicaUtorak, 23. srpnja 2019.

 

Milijana Brkića smo pitali o razlozima posjeta, ali nam je samo kratko odgovorio da je bio privatno u posjetu.

- Stojića sam posjetio privatno kao svog nekadašnjeg suborca – napisao nam je u poruci i nije dalje htio ulaziti u detalje.

Na dodatno pitanje boji li se reakcija javnosti pošto je posjetio čovjeka osuđenog za ratni zločin, odgovorio nam je:

- Bojim se samo dragoga Boga, a hrvatske uznike treba posjećivati.

Brkić je kao istaknuti član vlasti žestoko kritizirao pravomoćnu presudu prije skoro dvije godine nakon koje je general Slobodan Praljak u sudnici ispio otrov. Presudu suda u Haagu je nazvao sramotnom i drastičnom nepravdom.

- Sud nije sudio po pravdi, pravu i činjenicama, suđeno je politički i politički se pokušava pisati činjenično netočna povijest. Mrzitelji svega hrvatskog i falsifikatori povijesnih činjenica te oni koji se nikada nisu pomirili sa stvaranjem hrvatske države, nikako ne mogu prihvatiti činjenicu da je epilog hrvatske politike '90-ih pod vodstvom predsjednika dr. Franje Tuđmana, samostalna, suverena, slobodna i demokratska Republika Hrvatska, punopravna članica EU i NATO-a, ali i cjelovita BiH. Ovo je nažalost još jedna od križnih postaja hrvatskog naroda, ali izdržat će naš narod i ovu nepravdu te ponosno i visoko uzdignuta čela nastaviti dalje – poručio je tada Brkić.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message