Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Brkić: U Medačkom džepu HV nije sakatio i mučio

Brkić je tijekom svjedočenja na suđenju Ademiju i Norcu kazao da su rane na tijelima stradalih civila bile od metaka ili bombi te da mučenja nije bilo

Slavko Midžor
Foto: Slavko Midžor
0 komentara

Bivši načelnik saniteta Glavnog stožera HV-a Kornelije Brkić tijekom svjedočenja na suđenju generalima Rahimu Ademiju i Mirku Norcu izjavio je da na mrtvim tijelima Srba stradalih na području Medačkog džepa nije bilo tragova sakaćenja ili mučenja.
- Sve su rane bile od metaka ili bombi - kazao je Brkić, koji je kao šef saniteta organizirao sakupljanje trupla na tom području. Brkić je negirao svjedočenje Marka Jagetića, bivšeg vojnog liječnika u Gospiću, koji je izjavio da je na tijelima stradalih civila vidio tragove teških mučenja, kao što je nabijanje na kolac, te da je od Brkića dobio zapovijed da pronađe 52 neosakaćena tijela za razmjenu.
- Jagetićeve izjave su sto posto netočne, a svako tijelo koje smo pronašli bilo je predano suprotnoj strani - kazao je Brkić, koji je izjave bivšega kolege opravdao alkoholizmom i ljutnjom što je kasnije otpušten iz HV-a. Suđenje na zagrebačkom Županijskom sudu nastavlja se sutra.

Možda vas zanima i ovo:
Message