Obavijesti

News

Komentari 8

Brnjac ne očekuje da ćemo sutra ući u crveno. Već smo premašili cijelu 2020. po broju noćenja

Brnjac ne očekuje da ćemo sutra ući u crveno. Već smo premašili cijelu 2020. po broju noćenja

Za srpanj i kolovoz je vrijednost fiskaliziranih računa nadmašili rezultate iz istih mjeseci u 2019. godine, što znači, ocijenila je Brnjac, da je turistički sektor stabilan i sposoban odraditi sezonu i u ovakvim uvjetima

VIDEO

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac izjavila je u srijedu da ne očekuje da će hrvatska obala u četvrtak u novoj objavi situacije oko koronavirusa na ECDC karti iz narančastog prijeći u crveno.

Odgovarajući na pitanja novinara prije sjednice užeg kabineta Vlade, ministrica je istaknula da Hrvatska ove godine ima puno bolje brojke u turizmu nego lani.

"S današnjim danom smo na 55,3 milijuna noćenja i 9 milijuna dolazaka turista, što je 1,2 milijuna dolazaka više u odnosu na 2020., a usporedbi  s 2109. u dolascima smo na oko 60 posto i na više od 70 posto noćenja. No, ono što nas jako veseli su podaci o potrošnji tj. vrijednost fiskaliziranih računa, koja je u odnosu na 2019. do sada na oko 70 posto, što znači da se više troši ove godine i u smještaju, posebice u višim kategorijama", rekla je Brnjac.

Zagreb: Hrvatska udruga turizma predstavila projekt "Tisuću učenika, milijun doživljaja"
Turistička sezona je odlična. To nije dobra vijest za Hrvatsku
Turistička sezona je odlična. To nije dobra vijest za Hrvatsku

Za srpanj i kolovoz je vrijednost fiskaliziranih računa nadmašili rezultate iz istih mjeseci u 2019. godine, što znači, ocijenila je Brnjac, da je turistički sektor stabilan i sposoban odraditi sezonu i u ovakvim uvjetima.

Dobre su najave i za nastavak sezone, a buking je dobar i za rujan i za listopad, istaknula je i stoga apelirala na sve da se pazi na epidemiološku situaciju, Jer, kako je naglasila, ako nastavimo s dobrim brojkama možemo ostati najsigurnija destinacija na Mediteranu, kao što smo sada, te nastojati ostati u barem narančastoj zoni na ECDC karti.

Nada se da će se dobar buking nastaviti i održati i dalje. Moramo ostati odgovorni i cijepiti se u što većem broju, a moramo gledati i cijelu zemlju, a ne samo obalu, i raditi sve da nemamo zatvaranja kao što su imale neke zemlje početkom ove sezone, poručila je.

Podsjetila je da Ministarstvo sufinancira brze antigenske testove za turiste s više od 20 milijuna kuna, kao i da su sa svim županima i sektorom više puta održali sastanke oko sezone, kao i s drugim institucijama, te uspostavili više od 350 punktova za testiranje diljem obale, sve s ciljem da se turisti što lakše i brže mogu vratiti u svoje zemlje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk