Obavijesti

News

Komentari 2

Brodolom na Pelješcu: Nasukao se brod, vlasnik ozlijedio glavu

U trenutku pronalaska ozlijeđeni brodolomac bio je pri svijesti i pokretan te je prevezen u luku Korčula u 2.40 sati i odakle ga je preuzela ekipa Hitne pomoći

VIDEO

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) izvijestila je Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture o koordiniranoj spasilačkoj akciji prema jednom brodolomcu čija se brodica nasukala na poluotoku Pelješcu.

MRCC Rijeka zaprimila je noćas u 1.17 sati posredstvom Županijskog dojavnog centra ŽC 112 Dubrovnik poziv s nasukane brodice na zapadnom dijelu poluotoka Pelješca, o čemu je obaviještena Lučka kapetanija Dubrovnik, odnosno, nadležna Lučka ispostava Korčula, čiji djelatnici su radi mogućnosti lakše i brže evakuacije unesrećenog angažirali plovilo Lučke uprave Korčula. U spasilačku akciju isplovili u 01.24 sata, prema rtu Lovište, gdje se brodica nasukala.

Dolaskom na poziciju pronađena je nasukana i polupotopljena brodica sa jednim članom posade, B.M. (rođen 1949. godine), hrvatski državljanin te ujedno vlasnik brodice, koji je u pomorskoj nesreći zadobio ozljedu glave sa vanjskim krvarenjem.

U trenutku pronalaska ozlijeđeni brodolomac bio je pri svijesti i pokretan te je prevezen u luku Korčula u 2.40 sati i odakle su ozlijeđenoga u daljnje postupanje preuzeli djelatnici korčulanske Hitne medicinske pomoći.

Nasukana brodica i dalje se nalazi na poziciji pomorske nesreće i trenutno ne predstavlja opasnost sigurnosti plovidbe u tom području.

Očevidom na poziciji nasukanja nije uočeno onečišćenje mora i morskog okoliša, u trenutku nesreće na moru su vladali povoljnu vremenski i plovidbeni uvjeti. Uzrok ove pomorske nesreće utvrdit će se očevidom, nakon otpuštanja ozlijeđenog brodolomca sa bolničkog liječenja.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...
VREMENSKA PROGNOZA

Izađite iz mora, vrijeme je opet za kapute! Evo kada stiže nagla promjena, minusi i snijeg...

Prema norveškoj stranici yr.no, temperature će idućeg tjedna u dijelovima Hrvatske ići i ispod nule. U Zagrebu, primjerice, će idućeg utorka najniža temperatura biti 1 stupanj Celzijusov.

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda
REAKCIJA PREDSJEDNIKA

Zoran Milanović se oglasio nakon odluke Ustavnog suda

Nakon odluke Ustavnog suda obraćanje javnosti najavio je vođa SDP-a Peđa Grbin, a Zoran Milanović kratko se na Facebooku oglasio znakovitom porukom
Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'
DRAMA OKO IZBORA

Ovako svjetski mediji pišu o Milanoviću i odluci Ustavnog suda: 'Populist proruskog stava'

Svjetski mediji u ponedjeljak prenose odluku Ustavnog suda o zabrani kandidature Zorana Milanovića na predstojećim parlamentarnim izborima, a dio njih predsjednika predstavlja kao „populista” koji je „iznosio proruske stavove”, ali i kao jednog od najpopularnijih političara u zemlji