Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
2 komentara

Brodosplit potpisao suradnju s talijanskom grupom Fincantieri

Fincantieri objedinjuje 20 brodogradilišta u Europi, Americi i Aziji,  te  ostvaruje godišnji prihod od preko 4 milijarde eura. Grupa je jedan od najvećih brodograditelja na svijetu

Foto: Škveranka
2 komentara

Brodograđevna industrija Split i talijanska brodograđevna grupacija Fincantieri, koja posluje diljem svijeta i zapošljava u brodogradnji oko 19.000 ljudi, potpisali su dva nova ugovora za gradnju opremljenih sekcija koji će se ugrađivati u mega kruzere u talijanskim brodogradilištima. Radi se o Sporazumu o dugoročnoj poslovno-tehničkoj suradnji, a prvim je ugovorena pramčana sekcija od oko 1200 tona čelika opremljenih cjevarskim i bravarskim komponentama kao i elektrotrasama s rokom isporuke u prvoj polovici 2019. godine. Drugim ugovorom Brodosplitu je dodijeljen projekt izgradnje središnjeg dijela broda ukupne dužine preko 100 metara i težine preko 3000 tona čelika, a s rokom isporuke u drugoj polovici 2019. godine koji će biti vodonepropusno zatvoren s obje strane i otegljen samostalno u plovnom stanju u brodogradilište iz grupacije. Škverani će radove izvoditi i u Splitu i u Italiji.

- Brodosplit će temeljem navedena dva, ali i ostalih ugovora koji su u pripremi i bit će uskoro potpisani, ostvarivati više od pet milijuna eura mjesečnog prihoda, što će u razdoblju od 2019. – 2025. donositi oko 500 milijuna kuna godišnje. Tijekom te suradnje jedna i druga grupacija, na obostrano zadovoljstvo, pokazala se stabilnim i kvalitetnim partnerom, te je potpisivanje dugoročnog Sporazuma bilo logično. Na ovim poslovima, ovisno o fazama, bit će zaposleno najmanje 200-ak naših radnika, a radi se o nastavku suradnje započete 2014. godine kad smo radili na sličnim, ali obimom dosta manjim projektima s grupacijom Fincantieri – rekao je Zoran Kunkera, član uprave i izvršni direktor Brodosplita. 

Inače, Fincantieri objedinjuje 20 brodogradilišta u Europi, Americi i Aziji,  te  ostvaruje godišnji prihod od preko 4 milijarde eura. Grupa je jedan od najvećih brodograditelja na svijetu, te su vodeći u dizajnu i izgradnji kruzera, a grade i sve druge vrste visokotehnoloških brodova.
 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message