News

Komentari 5

Brojne nesreće na cestama: Danas pojačan promet u cijeloj zemlji, očekujte kolone i zastoje

Brojne nesreće na cestama: Danas pojačan promet u cijeloj zemlji, očekujte kolone i zastoje

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca, upozoravaju u nedjelju ujutro iz Hrvatskog autokluba

Zbog prometne nesreće prekinut je promet na autocesti A3 između čvorova Slavonski Brod Zapad i Slavonski Brod Istok u smjeru Lipovca, upozoravaju u nedjelju ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK).

Promet je preusmjeren i vozi se obilaznim pravcima, a kolona vozila ispred čvora Slavonski Brod Zapad duga je oko tri kilometra, javlja Hrvatskiautoklub (HAK).

Povećana je gustoća prometa između čvorova Lučko i Zadar II u smjeru juga te se stvaraju mjestimične usporene kolone vozila u pokretu uz povremene zastoje između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru Dubrovnika.

Kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac vozi se uz ograničenje brzine zbog prometne nesreće između čvora Ivanić Grad i naplatne postaje Zagreb - Istok u smjeru Bregane.

Kolona teretnih i osobnih vozila prema graničnom prijelazu Bajakovo u smjeru istoka duga je oko dva kilometra, a kolona vozila na graničnom prijelazu Rupa u smjeru Slovenije duga je oko jedan kilometar.

Povećana je gustoća prometa u oba smjera na Krčkom mostu.

Na Jadranskoj magistrali u mjestu Banići zbog prometne nesreće vozi se otežano, jednim trakom uz regulaciju prometne policije.

Danas od 12 do 23 sata na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona. Zabrane nema na autocestama i državnoj cesti DC1.

Pojačan promet na svim važnijim cestama

Pojačan promet tijekom dana očekuje se na važnijim cestama, osobito na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A3 Bregana-Lipovac, A6 Rijeka-Zagreb, zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu (DC102), Istarskom ipsilonu, Jadranskoj magistrali (DC8) na prilazima turističkim središtima, trajektnim lukama i pristaništima te na većini graničnih prijelaza.

U vrijeme pojačanog prometa mogući su vožnja u kolonama i povremeni zastoji, upozoravaju iz HAK-a.

Zbog loših vremenskih prilika uvodi se raniji povratak na brodskoj liniji Komiža-Biševo s polaskom u 12 sati iz uvale Porat-Uvala Salbunara-Mezoporat-Luka Komiža. Ostale linije plove redovito.

Nesreća kod Slavonskog Broda

Jutros oko 6,20 sati na autocesti kod Slavonskog Broda, u blizini naplatnih kućica na južnom kolničkom traku, autobus kosovskih oznaka sletio je s ceste. Preminulo je najmanje deset ljudi, a tridesetak su preveli u bolnicu.

Ravnatelj brodske bolnice dr. Josip Samardžić izjavio je kako je u bolnicu od jutros zaprimljeno 45 osoba koje su nakon teške nesreće na autocesti kod Slavonskog Broda zatražile liječničku pomoć, a među njima je osam teško ozlijeđenih.

POGLEDAJTE VIDEO: