Obavijesti

News

Komentari 40

Brutalno iživljavanje: Tjerali su ga da pije urin i tukli ga do krvi

Brutalno iživljavanje: Tjerali su ga da pije urin i tukli ga do krvi
1

UŽAS U BIH: Dvojica mladića iz Teslića su 1. studenog 2016. Bogdana Rakića (18) odvezli na planinu Borja da ga zastraše jer ih je prijavio policiji zbog dilanja droge

VIDEO

Teslićani Armin Jašarević (24) i Branko Jurić (23) završili su u pritvoru zbog maltretiranja Bogdana Rakića (18), no sud ih je pustio da se brane sa slobode uz jamčevinu. Oni su mladića 1. studenog 2016. odvezli na planinu Borja da ga zastraše. Kada su stigli na Borje, nastavili su makadamskim putem.

Tjerali su ga da pije urin, tukli ga i nad njim se iživljavali. Detalje optužnice protiv nasilnika objavile su Nezavisne novine.

-  Nakon nekih kilometar vožnje, dolaskom do platoa, optuženi je rekao vozaču da zaustavi i ugasi vozilo i ostavi upaljena kratka svjetla, te da ostane u autu, inače će se i njemu isto dogoditi - navedeno je u optužnici.

Vozač ga je poslušao, a Jašarević i Jurić su zajedno sa Rakićem izašli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon toga su ga pitali: 'Što si nas drukao policiji, što si nas izdao? Mi se s tobom družimo više od godinu dana, a ti nas prijavljuješ, ti nam zabijaš nož u leđa. Mi ćemo zbog tebe odgovarati na sudu, te ćemo robijati pet godina' - navodi se u optužnici. 

Rakić se branio da je želio spasiti sebe, jer je, kako je tvrdio, ucijenjen za kaznena djela koja nije počinio.

- Nakon toga je jedan od optuženih udario Rakića u grudni koš i ovaj se prevrnuo nazad nekoliko metara. Na naređenje optuženih da dođe do njih, on je došao, nakon čega ga udaraju nogama - navedeno je u optužnici. Nastavili su ga tuči po glavi, trbuhu, bubrezima, grudnom košu, rukama i nogama.

- Potom su mu naredili da ustane i klekne na koljena, što je oštećeni i učinio, govoreći mu: 'Sada ćemo te ošišati da sličiš na čovjeka.' Rakić ih je molio da to ne čine jer ima dugu kosu od šeste godine, na što se optuženi nisu osvrtali - piše u optužnici.

Jedan od optuženih potom je izvadio škare iz jakne, te su mu počeli naizmjenično rezati kosu, bradu i lijevu trepavicu na oku.

- Potom su mu naredili da ustane i podigne ruke te da 'bere jabuke', pa dok se Rakić nalazio u takvom položaju naizmjenično su ga udarali nogama po grudnom košu i rebrima - stoji u optužnici.

Rakić je pao i otežano disao dok mu je krv išla iz usta i iz nosa. Naredili su mu da se skine gol, a zatim ga počeli ismijavati.

U tom trenutku Bogdan je pokušao pobjeći, ali ga je jedan od optuženih stigao nakon petnaestak metara, te, držeći rukom za vrat, vratio ispred vozila, gdje su ga nastavili udarati. Tada se pobunio vozač. Međutim, jedan od optuženih prišao je vozilu i zaprijetio vozaču.

- Još jednom to spomeneš i ti ćeš ovako proći - rekao je vozaču.

Optuženi je zatim vozaču rekao da okrene auto u pravcu odakle su došli, što je ovaj i uradio, a zatim naredio Bogdanu da trči i pritom se baca tijelom ulijevo na tlo, a potom udesno, što je Rakić i činio. Nešto kasnije naredili su mu da se obuče, a dok se Bogdan oblačio, dobio je novo naređenje.

- Optuženi mu je naredio da ne oblači gaće, nego da njima obriše krv iz nosa i usta - stoji u optužnici.

Optuženi je tada iz vozila izvadio sajlu njome vezao Rakića za drvo. Bogdan se požalio da otežano diše pa ga je odvezao, ali iživljavanje nije prestalo.

- Optuženi su mu naredili da se baci unazad niz liticu u šumi, na što ih je on molio da to ne radi, a optuženi su mu rekli: 'Ili ćeš se sam baciti ili ćemo te mi udariti pa ćeš pasti dolje' - stoji u optužnici.

Bogdan se bacio nazad, te se otkotrljao deset do 15 metara, a potom se vraćao četveronoške. Zatim ga jedan od optuženih pitao je li žedan, a kada je rekao da je, natjerali su ga da pije urin, govoreći mu: 'Evo ti, pij'.

Nakon što je popio urin, optuženi su ga nastavili mlatiti, a zatim mu naredili da sjedne u vozilo, nazad, iza suvozača, te su krenuli prema Tesliću.

Tada jedan od optuženih ponovo prijeti vozaču.

- Ako bilo kome zucneš o ovome, doći ću kući i ubit ću te - rekao je.

I na putu prema Tesliću, jedan od optuženih pitao je Bogdana zašto im je smjestio da 'padnu zbog dilanja droge', na što mu je ovaj rekao da je tako spašavao sebe, a zatim su ga ponovno pretukli dok je plakao i zapomagao.

Jedan od optuženih iz auta je izašao kod kružnog toka u Tesliću, a drugi optuženi je Bogdana izbacio iz vozila ispred diskoteke XL.

Rakić je zadobio nagnječenje mozga sa krvarenjem u lubanji, nagnječene očnih jabučica i krvarenje očne jabučice, nagnječene pluća, oguljotine...

Unatoč svemu sud je iz pritvora pustio Jašarevića i Jurića nakon samo 17 dana, a zabranio im je napuštanje boravišta i putovanje izvan zemlje.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 40
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a