Obavijesti

Promo sadržaj

Brzo napredovanje u karijeri nakon studija računarstva

Brzo napredovanje u karijeri nakon studija računarstva
1

Maturanti su ovih dana pred odlukom: odabir studija uvelike utječe na karijeru jednom kada diplomiraju. Računarstvo je svakako jedan od najatraktivnijih odabira, a studenti se vrlo brzo po diplomi uključuju u radne procese u tvrtkama ili pokreću vlastite projekte

Maturanti su ovih dana pred odlukom: odabir studija uvelike utječe na karijeru jednom kada diplomiraju. Računarstvo je svakako jedan od najatraktivnijih odabira, a studenti se vrlo brzo po diplomi uključuju u radne procese u tvrtkama ili pokreću vlastite projekte. Razgovarali smo s troje bivših studenata softverskog inženjerstva koji su vrlo brzo nakon završetka studija na Algebri razvili vlastitu tehnološku platformu za online predavanja, nastupivši nedavno i na #startupZG poduzetničkom natjecanju…

Ivan Radoš i Marko Miletić završili su studij primijenjenog računarstva u Algebri, odlučivši se pritom za programsko inženjerstvo, a Tomislav Keščec programer je internetskih aplikacija – mnogi će za njega reći da je PHP guru – i predavač u Algebri. Povezuje ih zajednički projekt, brz iskorak u poduzetništvo nakon studija te nedavna uspješna prezentacija projekta na #startupZG natjecanju Zagrebačkog inkubatora poduzetništva gdje su, iako nisu pobijedili, izazvali veliko zanimanje prisutnih za svoj projekt.

Ovaj se trojac upoznao tijekom studija i boravka u Algebri te su vrlo brzo uočili priliku za razvoj zajedničkog projekta: primijetili su, naime, da na tržištu nedostaje sustav za predavanje na daljinu kojem bi jedini potrebni alat bio internetski preglednik, interaktivna ploča koja bi sudionicima virtualne nastave omogućila da na njoj prezentiraju bilo koji nastavni sadržaj. Bez instalacija dodatnih programa i bez kompliciranja za neuke korisnike. Rodila se ideja: bilo tko tko je ikada radio u alatima za crtanje poput Painta može vrlo brzo, uz WeBoard, postati predavač koji će svoje znanje moći podijeliti s drugima. Tim je dobio i ime – CodeLabs.

WeBoard, interaktivna ploča za asistenciju u izvođenju multimedijalne nastave omogućava predavačima da stave fokus na polaznika i da im što lakše približe sadržaj. Rješenje omogućava sve oblike komunikacije s polaznicima, traži minimalne resurse, pristupačno je svima i – što je možda danas i najvažnije – posve je prilagođeno mobilnim uređajima.
"Što se mene tiče, znanja stečena na u Algebri i na samom Visokom učilištu su mi bila iznimno korisna. Usmjerenje koje sam dobio, kombinirano sa samostalnim i profesionalnim radom mi je omogućilo da poprilično brzo napredujem u karijeri, a što je meni i bitnije, u razvoju vještina", kaže Miletić. 

"Zapravo, više-manje sam krenuo iz nule i kroz Algebru naučio štošta toga, uvijek su mi profesori, a i svi ostali bili na raspolaganju što se tiče daljnjeg razvoja u svim smjerovima", naglašava Marko koji je, nakon završetka obrazovanja na preddiplomskom studiju nastavio raditi kao predavač na programima cjeloživotnog obrazovanja pa je lani proglašen i najboljim nastavnikom! "Da nas predavači na Algebri nisu tijekom studija usmjeravali kao što jesu, vjerojatno nikad ne bismo niti razvili WeBoard", zaključuje.

Njegov kolega iz poduzetnog tima koji stoji okupljen oko projekta WeBoard, Ivan Radoš, kaže kako se vrlo brzo uklopio u atmosferu koja vlada na Visokom učilištu Algebra te kako mu je bila posebno važna podrška predavača. "Vrhunski predavači iz realnog sektora generirali su veliku bazu praktičnih znanja i vještina. Pristupačnost i modularnost sadržaja je omogućila kvalitetu s kojom se ostala učilišta ne mogu pohvaliti", kaže Radoš.

Za WeBoard smatraju kako je svestrana aplikacija koja sve funkcionalnosti potrebne za provedbu atraktivnih online predavanja ima uključene u osnovni proizvod. A svi oni koji bi željeli naučiti kako razvijati dobra tehnološka rješenja i postati inženjeri računarstva (ili ih pak zanima područje digitalnog marketinga) više informacija o preddiplomskim studijima u Algebri u ovim trenucima odluke mogu pronaći na www.algebra.hr

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku
PROMO

Nezaboravan proljetni odmor na zlatnom otoku Krku

Aktivan obiteljski odmor želja je sve većeg broja gostiju, a u Hotelu Park Punat čeka vas pravi sportski spektakl!

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?
PROMO

Tko iz Hrvatske ima priliku pobijediti Maxa Verstappena?

Riječanin Luka Matković utrkivat će se protiv Maxa Verstappena na Player 0.0 globalnom finalu!
Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija
PROMO

Ante Cash isprobao proizvod kojeg se pribojava svaka betonska konstrukcija

Isprobali smo svrdlo s karbidnim vrhom. Iako ga na gradilištima od milja zovu čarobnim štapićem, riječ je o priboru kojeg se pribojava svaka armirano-betonska konstrukcija.