Obavijesti

Promo sadržaj

Brzoklizački međunarodni spekakl u Zagrebu

Brzoklizački međunarodni spekakl u Zagrebu
5

Bravo Hrvatska: naše brzoklizačke snage su kandidati za Olimpijske igre

Veliko međunarodno natjecanje brzine i neizvjesnosti, napetosti i nepredvidljivosti, brzoklizačkih taktika i strategija, Alpe Adria Trophy, održat će se 4. i 5. 11. na Zagrebačkom Velesajmu. Brzine do 50 km/h, preko 120 klizača srednje i jugoistočne Europe (Hrvatska, Austrija, BiH, Češka, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija) krasit će i ovo međunarodno natjecanje na disciplinama 500, 1000 i 1500m.

Treniramo i do 2-3 puta na dan, a česti su odlasci i na trening kampove u Bugarskoj i Austriji kako bismo bili u najboljoj formi i ako sve bude okej – nema razloga da ne osvojimo tron kao i prošle godine – objasnio je Ivan Martinić, trenutno 19. brzoklizač Europe (1000m).

Prošle godine na Alpe Adriji možemo istaknuti hrvatsku dominaciju - odlične rezultate u ženskoj konkurenciji, prva dva mjesta u ukupnoj konkurenciji osvojile su Katarina Burić i Valentina Aščić, a u muškoj seniorskoj konkurenciji ponosno ističemo dominaciju osvajanjem prva tri mjesta (Martin Kolenc, Ivan Martinić, Jakov Domitrek).

Nakon niza svjetskih i europskih natjecanja naši će brzoklizači konačno imati priliku nastupiti na domaćem ledu što je posebno zadovoljstvo i poticaj za pomicanjem vlastitih granica i rušenjem osobnih rekorda. Zadnju granicu pomaknuli su hrvatski reprezentativci na Svjetskim kupovima ove jeseni srušivši državne rekorde: Katarina Burić na 1500m u Dordrechtu te Martin Kolenc na 500 i 1000m u Budimpešti.

Hrvatski brzoklizači svake sezone redovito sudjeluju na Alpe Adria međunarodnim natjecanjima i na Danubia europskim kupovima, a naših je i 8 brzoklizača ispunilo kvalifikacijske norme za sudjelovanje na svjetskim i europskom prvenstvima, te svjetskim kupovima. 

Ove godine, po prvi puta u našoj sportskoj povijesti, ženska štafeta je u kvalifikacijama izborila nastup na Europskom prvenstvu. Seniorka Katarina Burić je osvojila i 25. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Moskvi (500m),  a Valentina Aščić je nedavno zauzela 39. poziciju na Svjetskom Kupu u Budimpešti (1500 m).

Svi zainteresirani ljubitelji ovog atraktivnog sporta i svi oni koji žele podržati hrvatsku reprezentaciju u daljnjim uspjesima, dobrodošli su! Ulaz je slobodan. 

Natjecanje se održava u organizaciji Hrvatskog klizačkog saveza, Zagrebačkog klizačkog saveza i Kluba za brzo klizanje METEOR.

Za sve informacije o brzom klizanju možete se javiti na mail info@kbkmeteor.hr ili posjetiti web stranicu kluba www.kbkmeteor.hr.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"
PROMO

Holcim Hrvatska predvodi put prema dekarbonizaciji na događaju "Journey to Net Zero"

Holcim Hrvatska, vodeća tvrtka u građevinskoj industriji, oduševila je svoje partnere, dobavljače i kupce na ekskluzivnom događaju "Journey to Net Zero" u prestižnoj Laubi.

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila
PROMO

Kineska 40. antarktička ekspedicija uspješno završila

U organizaciji Ministarstva prirodnih resursa 40. kineska antarktička ekspedicija krenula je iz istočne kineske općine Šangaj 1. studenoga 2023. Tim ekspedicije prešao je više od 30 000 nautičkih milja
Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama
PROMO

Vaš saveznik u borbi s prašinom i dlakama

Recite zbogom čak i najmanjim česticama prašine i osigurajte čist dom za svoju obitelj