Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se

Brzoklizački međunarodni spekakl u Zagrebu

Bravo Hrvatska: naše brzoklizačke snage su kandidati za Olimpijske igre

Foto: Meteor Zagreb

Veliko međunarodno natjecanje brzine i neizvjesnosti, napetosti i nepredvidljivosti, brzoklizačkih taktika i strategija, Alpe Adria Trophy, održat će se 4. i 5. 11. na Zagrebačkom Velesajmu. Brzine do 50 km/h, preko 120 klizača srednje i jugoistočne Europe (Hrvatska, Austrija, BiH, Češka, Mađarska, Slovačka, Slovenija, Srbija) krasit će i ovo međunarodno natjecanje na disciplinama 500, 1000 i 1500m.

Foto: Meteor Zagreb

Treniramo i do 2-3 puta na dan, a česti su odlasci i na trening kampove u Bugarskoj i Austriji kako bismo bili u najboljoj formi i ako sve bude okej – nema razloga da ne osvojimo tron kao i prošle godine – objasnio je Ivan Martinić, trenutno 19. brzoklizač Europe (1000m).

Prošle godine na Alpe Adriji možemo istaknuti hrvatsku dominaciju - odlične rezultate u ženskoj konkurenciji, prva dva mjesta u ukupnoj konkurenciji osvojile su Katarina Burić i Valentina Aščić, a u muškoj seniorskoj konkurenciji ponosno ističemo dominaciju osvajanjem prva tri mjesta (Martin Kolenc, Ivan Martinić, Jakov Domitrek).

Foto: Meteor Zagreb

Nakon niza svjetskih i europskih natjecanja naši će brzoklizači konačno imati priliku nastupiti na domaćem ledu što je posebno zadovoljstvo i poticaj za pomicanjem vlastitih granica i rušenjem osobnih rekorda. Zadnju granicu pomaknuli su hrvatski reprezentativci na Svjetskim kupovima ove jeseni srušivši državne rekorde: Katarina Burić na 1500m u Dordrechtu te Martin Kolenc na 500 i 1000m u Budimpešti.

Hrvatski brzoklizači svake sezone redovito sudjeluju na Alpe Adria međunarodnim natjecanjima i na Danubia europskim kupovima, a naših je i 8 brzoklizača ispunilo kvalifikacijske norme za sudjelovanje na svjetskim i europskom prvenstvima, te svjetskim kupovima. 

Ove godine, po prvi puta u našoj sportskoj povijesti, ženska štafeta je u kvalifikacijama izborila nastup na Europskom prvenstvu. Seniorka Katarina Burić je osvojila i 25. mjesto na Svjetskom prvenstvu u Moskvi (500m),  a Valentina Aščić je nedavno zauzela 39. poziciju na Svjetskom Kupu u Budimpešti (1500 m).

Svi zainteresirani ljubitelji ovog atraktivnog sporta i svi oni koji žele podržati hrvatsku reprezentaciju u daljnjim uspjesima, dobrodošli su! Ulaz je slobodan. 

Natjecanje se održava u organizaciji Hrvatskog klizačkog saveza, Zagrebačkog klizačkog saveza i Kluba za brzo klizanje METEOR.

Za sve informacije o brzom klizanju možete se javiti na mail info@kbkmeteor.hr ili posjetiti web stranicu kluba www.kbkmeteor.hr.

Foto: Meteor Zagreb

Tema: Promo sadržaj

Možda vas zanima i ovo:
Message