Obavijesti

News

Komentari 178

Navijači pred stožerom Vrkića: ''Bubalo znaj, svemu je kraj...''

Navijači pred stožerom Vrkića: ''Bubalo znaj, svemu je kraj...''
18

U stožeru Ivice Vrkića slavlje, a pridružio se i Anto Đapić. HDSSB slavi pobjedu Šišljagića za župana, a Dinko Burić za samo 4 glasa izgubio je u Belišću

VIDEO

Prema rezultatima iz DIP-a, Ivica Vrkić vodi sa 52,8 posto glasova. Krešimir Bubalo ima 45,1 posto glasova. 

Krešimir Bubalo je nakon prvog izbornog kruga izjavio da s Ivicom Vrkićem više ne želi progovoriti ni riječi, "ne samo do kraja ove prljave kampanje, nego ikada više u životu. S osobom koja je nula od čovjeka nemam što razgovarati!" Ostao je tome dosljedan i nakon objelodanjenih konačnih rezultata u drugom izbornom krugu te nije osobno nazvao svojeg suparnika i čestitao mu pobjedu. 

- Nije me nazvao! Možda se ohladi i nazove me, ali nema razloga za takvo ponašanje i da nas dvojica međusobno ne komuniciramo. On je mlad čovjek i pred njim očekujem političku budućnost. On nije izgubio, ja sam dobio mandat, a on treba ovome gradu, jer je on čovjek koji sasvim sigurno ima svoju vrijednost i ja to poštujem - rekao je Ivica Vrkić.

Šišljagić: Imamo puno razloga za veselje 

U izbornom stožeru Krešimira Bubala, ali i Vladimira Šišljagića, koji je premoćno pobijedio u borbi za mjesto župana Osječko-baranjske županije, ipak se slavilo unatoč rezultatima koji su bili, posebno u Osijeku, veliko iznenađenje.

- Mi zaista imamo puno razloga za veselje, pa čak i za slavlje. HDSSB je na ove izbore izašao u pet županija i u usporedbi sa 2009. godinom, osvojio do tri puta više vijećnika u općinskim i gradskim vijećima. Ovdje u Osječko-baranjskoj županiji ista je situacija, imamo 12 načelnika općina, odnosno gradonačelnika i mislim da je to sjajan rezultat. Žao mi je što u Osijeku nemamo gradonačelnika i što Krešimir Bubalo nema još jedan novi mandat, tim više jer je on u protekle četiri godine zajedno sa svima nama izvlačio maksimum da bi konsolidirao gradski proračun u kojem je zatekao velike dubioze. No, volja birača je tu i čestitam pobjedniku, a mi ćemo kroz gradsko vijeće grada Osijeka, gdje smo 19. svibnja izašli kao pobjednici sa 14 vijećničkih mjesta - kaže Vladimir Šišljagić.

Bubalo: Ovo nije kraj, nastavljam političku borbu

Krešimir Bubalo nije skrivao razočaranje, ali prihvatio je rezultat kao poruku birača koji su se "svi skupa okrenuli protiv HDSSB-a".

- Zahvaljujem se svim našim glasačima, dobili smo veliki broj glasova koji nas obvezuju da nastavimo našu borbu u Gradskom vijeću. Ono što sam rekao prije četiri godine, ponovit ću i sada: U dobru se ne uzvisi, u zlu se ne ponizi. Dakle, ovo nije kraj, nastavljam političku borbu u Gradskom vijeću - rekao je Krešimir Bubalo.

U HDSSB-u šok i nevjerica nakon prvih rezultata

Nakon prvih i nepotpunih rezultata u Osijeku, u stožeru Krešimira Bubala - muk i nevjerica. Nitko nije očekivao da će, doduše, nakon prebrojanih tek 10 posto glasova, razlika biti tolika, i to u korist Ivice Vrkića. Dakle, prvi rezultati ukazuju da je za Ivicu Vrkića, kandidata koalicije HNS/SDP/HSU glasovalo 52,8 posto glasača, a za Krešimira Bubala iz HDSSB-a 45,1 posto.

Vrkić: Od sutra radim samo za građane 

- Imam razloga za zadovoljstvo jer smo napravili veliki posao. Sad treba što prije početi razgovarati s građanima Osijeka i krenuti u rješavanje nagomilanih problema. Do danas smo radili za dobivanje mandata, a od sutra smo isključivo u službi građana. Željan sam dobrog sna. Imao sam ja i politički uspona i padova, ali nema većeg zadovoljstva nego kad dobiješ mogućnosti učiniti nešto za svoj grad, a upravo sam te uvjete večeras stekao - rekao je Ivica Vrkić.

Bubalo: Hvala svima na podršci

- Nema se tu što komentirati, mogu samo čestitati protivniku. Što se dogodilo analizirat ćemo ovih dana. Moje je da se zahvalim svima na podršci koja nije mala - kazao je Bubalo.  

- Čovjek ima uspona i padova, to kažem i danas. Utakmicu nastavljamo kroz oporbu u gradskom vijeću. Imamo najviše vijećnika u gradskom vijeću i radosni smo zbog toga. Građani su presudili i jasno je da borbu nastavljamo dalje - zaključio je Bubalo. 

Ispred Vrkićeva stožera skandiraju navijači

Ispred stožera Ivice Vrkića navijači NK Osijeka okupili su se u velikom broju i skandirali: ''Bubalo znaj, svemu je kraj!''. Isprva se pisalo kako je riječ o Kohorti, navijačkoj skupini za koju se smatralo da je produžena ruka mladeži HDSSB-a no njihov predsjednik Ivica Polih sve je demantirao i kazao kako se 'kohortaši' organizirano nisu htjeli prikloniti nijednom kandidatu tijekom cijele kampanje. 

- Kohorta se ne želi miješati u politiku - rekao je Polih.

Anto Đapić: Ovo je velika noć za grad Osijek!

- Nisam nijednog trenutka ni sumnjao da će se sve ovako rasplesti, jer se tijekom cijele izborne promidžbe uspjelo stvoriti uvjete za promjene u gradu Osijeku. Mandat je dobiven i sad treba raditi puno, snažno, povlačiti odlučne i čvrste poteze. Ovo je velika noć za grad Osijek! Cijela kampanja je ukazivala na ovakav rasplet i bio sam uvjeren u pobjedi već nakon prvog kruga izbora. Podsjećam, 65 posto glasača je u prvom krugu bilo za promjene. Bilo je samo pitanje koliko će ove nezavisne liste koje su prošle izborni prag u prvom krugu biti taktički mudre i politički zrele da stave točku na i ovih izbora u Osijeku. Odmah sam dao potporu Ivici Vrkiću i mislim da je to prelomilo ovaj drugi krug, jer smo uspjeli razbiti pokušaj ideologiziranja kampanje te uveli podjelu na - glasovati za onoga tko je loše vodio grad ili za onoga tko će u tome poslu biti puno bolji. HDSSB zasigurno nije očekivao poraz, a poglavito ovako težak. Njima je ostala još samo pozicija župana, jer je odnos snaga u županijskog skupštini vrlo problematičan. HDSSB sada dobiva svoju katarzu, pregrupiranja, prestrojavanja, no to je njihov problem. Večeras je vrijeme za slavlje Ivice Vrkića, ali i mene osobno - rekao je Đapić. 

U HDSSB-u tamburaši, švedski stol, torta...

U stožeru HDSSB-a govore kako su pobjednički stožer. Članovi stranke polako dolaze, pripremljen je obilan švedski stol, naručena torta i šampanjac, a atmosferu podižu i tamburaši. 

- Očekujem pobjedu u gradu, ali i u županiji - izjavio je kratko Krešimir Bubalo. 

Vrkić: Bitno da izađe što više Osječana

Nezavisni kandidat Ivica Vrkić, koji ima podršku SDP-a i koalicijskih stranaka tijekom glasovanja ujutro izrazio je želju da što više Osječana izađe na birališta. 

- Bez obzira tko pobijedi, mislim da će nakon današnjeg dana standard političkog ponašanja biti veći - kazao je Vrkić.

HDSSB-u župan: Šišljagić pobijedio Ivanovića

U borbi za Osječko-baranjskog župana HDSSB-ov Vladimir Šišljagić potvrdio je svoj drugi mandat i pobijedio s 53,4 posto glasova. Protukandidat Goran Ivanović osvojio je 41,6 posto glasova. Dinku Buriću za samo četiri glasa izmakla je fotelja gradonačelnika Belišća. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa