Obavijesti

News

Komentari 12

Vesela ekipa na Chill&Grillu: 'Za dobar roštilj važna je marinada'

Vesela ekipa na Chill&Grillu: 'Za dobar roštilj važna je marinada'

Nakon Zagreba i Osijeka, vesela Chill&Grill ekipa iz KBC-a Rijeka ove subote je roštiljala u prekrasnom Parku prirode Učka. Pored dobre ribe, mesa i pića, zabavili su se uz pjesmu i ples

VIDEO

Nakon Zagreba i Osijeka vesela Chill&Grill ekipa ove subote je roštiljala u Rijeci, u prekrasnom Parku prirode Učka, gdje se okupila vesela družina zaposlena u respiracijskom centru KBC-a Rijeka. Na ideju da se prijavi na natječaj došla je fizioterapeutkinja Mia Hrlec, a tim doktora, medicinskih sestara i tehničara te fizioterapeuta s oduševljenjem ju je prihvatio.

POGLEDAJTE VIDEO: Ekipa iz KBC Rijeka opustila se na Chill&Grill-u 

- Mi smo sjajan tim koji se jako povezao u zadnjih devet mjeseci radeći u vrlo teškim uvjetima. Upravo su nam ta povezanost, međusobna podrška i razumijevanje pomogli da se lakše nosimo s mnogim teškim situacijama koje su nas zatekle u radu, iako smo svi nevjerojatno različiti. Na ideju da se prijavimo došli smo pri našem zadnjem druženju kod mene u Križevcima. Predložila sam Chill&Grill, jer svi uživamo roštiljati i ekipa je složno prihvatila prijedlog, što ne iznenađuje jer smo uvijek svi za jednog - jedan za sve. Jako smo sretni da smo se ponovno okupili, mimo svoje ozbiljne i zrele strane na poslu, ovdje možemo slobodno ispoljiti i ono dijete u nama, kojeg svi imamo. Tad se skroz opustimo i otkačimo te živimo punim plućima, otkud i ideja za naziv ekipe - Ovdje nitko nije normalan - objašnjava Mia, čija je devetogodišnja kujica Tara također postala dio ekipe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Vesela družina zajedno rješava probleme i izazove vezane za epidemiju te svojim pacijentima ulijevaju sigurnost i njegu. Upravo su se zbog toga, kažu, veselili ovom druženju uz roštilj, koje im je dalo lijepu uspomenu te ih na trenutak odmaknulo od svakodnevice.

A da ekipa fino ruča pobrinuo se medicinski tehničar i vođa respiracijskog tima Denis Pavlović, zadužen za paljenje vatre, održavanje žara te spravljanje sočnih odrezaka ramsteaka i bifteka, dok se za orade na žaru pobrinuo Dalmatinac dr. Nino Zahirović.

Chill&Grill u Osijeku: Evo kako je izgledalo natjecanje u košnji trave između arhitektice i DJ-a
Chill&Grill u Osijeku: Evo kako je izgledalo natjecanje u košnji trave između arhitektice i DJ-a

- Za roštilj je najbitnije da su meso i riba kvalitetni i svježi. Kod mesa je vrlo bitan pac pa ćemo danas improvizirati s malo senfa, ulja, aceto octa, papra, soli i ostalih začina. Ribu ćemo kratko ‘baciti’ na malo maslinova ulja i paziti da ne popaprimo previše kako ne bi zagorjela - objašnjava vrijedan i spretan dvojac. Nije nedostajalo ni dobrih priloga, raznih začina, salata, umaka, francuskih kruščića s češnjakom te meze od suhih narezaka, sira i čvaraka.

Kako bi zabava bila potpuna, atmosferu je dodatno zagrijao popularni DJ Alwoox (Alen Vukić), koji je ekipu tri sata zabavljao vrhunskim hitovima uz koje je veselo društvo, uz koju čašicu piva ili vina, i zaplesalo.

Glazbe nije falilo ni u kratkim pauzama, kad je uigrano raspjevani tim zapjevao već uvježbani repertoar pjesama uz ritam gitare i bongosa, koju sviraju samouka Mia i kolega Filip Nekić.

- Uz psića Taru, gitara je postala naša obavezna pratnja pri svakom okupljanju, a ovo će nam ostati u posebnom sjećanju jer je ovo zadnje druženje prije nego što se svi vratimo na svoje odjele. Situacija s koronom se poboljšala pa više nije potreban tim za krizne situacije i vraćamo se svojim matičnim odjelima. No nećemo se prestati družiti i u budućnosti. Postali smo svi jako povezani jer smo u zadnjih devet mjeseci stvarno prošli sito i rešeto. Zajedno smo jeli, spavali, slavili male uspjehe, ali i plakali nad izgubljenim životima koji su nas sve neizmjerno potresli. Sve to na nama je ostavilo trag, ali i izvuklo ono najbolje iz nas. Zato vam hvala na ovom Chill&Grillu, on nam je došao kao trešnja na tortu pred naše razilaženje iz respiracijskog centra - kaže vesela i otkačena riječka ekipa.

Sve detalje o programu i nagradama pronađite na službenoj stranici Chill&Grill.

Chill&Grill 2021 širi se diljem Hrvatske, a očekuje vas više od mjesec dana roštiljanja, dobre mjuze, konkretnih nagrada i fine klope! Prijavite se i osvojite nagrade na www.chillgrill.hr!

Partneri projekta su Karlovačko, Pevex, Mesna industrija Ravlić, Meggle, Zvijezda, Cromaris, Vezak vina, Labud, Studenac market, Kotanyi, Citroën i Make It Count.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...
Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Susjedi sumnjičavi: 'Nestanak je prijavila tek sat i pol nakon...'

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...