Obavijesti

News

Komentari 4

Buje: Srušili zid srama koji Hrvate dijeli od Talijana

Buje: Srušili zid srama koji Hrvate dijeli od Talijana
3

Ravnatelj talijanske škole Claudio Stocovaz uvjeren je da je sve 'skuhalo' Gradsko vijeće, a hrvatske đake optužuje i za dilanje droge u školi

VIDEO

Bujski srednjoškolci srušili su zid koji je dijelio talijanske i hrvatske učenike. Zid je podignut krajem kolovoza na zahtjev ravnatelja talijanske škole Leonardo da Vinci Claudia Stocovaza, a njime je pregradio hodnik koji spaja tri škole, talijansku, te srednju Gospodarsku školu i školu Vladimira Gortana. Učenici su u utorak kasno poslijepodne dali zadnji udarac i srušili zid.
- Jedan gimnazijalac najavio je nekoliko dana ranije rušenje zida i tako pokrenuo lavinu. To se, nažalost, i dogodilo. Učenici su dali definitivni udarac i napravili rupu kroz koju se nesmetano može proći. Zid je bio podignut jer su učenici iz Gospodarske te škole Vladimir Gortan stalno ometali našu nastavu ulascima i puštanjem glasne glazbe. Podignut ću novi zid, jer se radi o prostoru u našem vlasništvu, ali prije toga moram razjasniti stvari s Gradskim vijeće Grada Buja - kaže uznemireni ravnatelj Stocovaz. Učenici bujske škole ne žele odati tko je srušio zid.
Unatoč stražarenju profesora učenici su uspjeli u svome naumu da maknu, kako su ga nazvali, 'zid srama' i tako omogućili hrvatskim i talijanskim učenicima nesmetanu komunikaciju.
- Pozvao sam i policiju koja je napravila očevid i koja traga za počiniteljima, a imam 90 dana da podignem tužbu. Ako pronađemo počinitelje, zid će platiti njihovi roditelji. Sve je to 'skuhalo' Gradsko vijeće Grada Buja koje nema jasan stav o radu jedne škole kao institucije koja mora biti definirana prostorom, administracijom i svime što joj treba. Čak smo ustupili dio svog prostora Gospodarskoj školi, a naše čistačice su u nekoliko navrata vidjele da učenici te škole u prostorima dilaju drogu - revoltirano je kazao Stocovaz. Istarska policija kaže da su napravljene dvije rupe promjera metar puta metar, te da je nastala materijalna šteta od 5000 kuna, ali da ravnatelj još nije podigao prijavu protiv nepoznatog počinitelja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu