Obavijesti

News

Komentari 44

Bujice poplavile dvorišta, ceste i podrume, mještani su ogorčeni: 'Sve je puno vode, katastrofa!'

Bujice poplavile dvorišta, ceste i podrume, mještani su ogorčeni: 'Sve je puno vode, katastrofa!'
28

Iz Ravnateljstva civilne zaštite izvijestili su kako su oko 13 sati područje Požege zahvatile obilne oborine. Stvorile su se blatne bujice koje su se slijevale s okolnih brda i nosile granje i smeće

VIDEO

Ovo je katastrofa, ispričao nam je jedan mještanin Vidovaca kojemu su snažne bujice poplavile dvorište, a cesta ispred kuće puna je vode i mulja. Dodao je kako im se ovo dogodi oko tri puta godišnje. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Iz Ravnateljstva civilne zaštite izvijestili su kako su oko 13 sati područje Požege zahvatile obilne oborine. Stvorile su se blatne bujice koje su se slijevale s okolnih brda i nosile granje i smeće. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO: Poplava u Vidovcima 

Pokretanje videa...

Vidovci 01:16

Osim u naselju Vidovci, bujice su napravile veliki problem u Požegi te naseljima Drškovci i Dervišaga. 

- Ne čiste kanale pa se zatvori prolaz. Sva voda ide niz brda i slijeva se - ispričao nam je jedan mještanin. Kaže da su na to već navikli i krive one koji bi trebali održavati kanalsku mrežu.

Bujice su poplavile dosta dvorišta i podruma kuća, a problemi su i na lokalnim cestama. Ima i manjih odrona, priopćili su iz Ravnateljstva. 

Nevrijeme kod Požege: Bujica u Vidovcima nosi sve pred sobom
Nevrijeme kod Požege: Bujica u Vidovcima nosi sve pred sobom

- Zbog vode u Dubrovačkoj ulici u Požegi zaustavljen je i željeznički promet (na relaciji Požega – Pleternica). U naselju Vidovci isključen je napon u električnoj mreži zbog opasnosti za vatrogasce - stoji u priopćenju. 

Evakuirali jedno domaćinstvo

Zbog nevremena jedno je domaćinstvo evakuirano. Nije bilo dojava o ozlijeđenim osobama u ovom nevremenu, potvrdio je Hini dežurni voditelj u Službi civilne zaštite Požega Zdenko Skalnik i poručio kako je po kvadratnom metru palo oko 60 litara kiše. 

- Mnogo je poziva građana. U jednom trenutku bilo je i do 50 poziva na čekanju. S područja grada Požege nevremenom je najviše pogođeno područje ulice Jagodnjak, dok su Drškovci, Vidovci i Dervišaga u cijelosti zahvaćeni nevremenom - izjavio je Sklanik.

Rekao je da se voda zadržava na cesti i u kućama. Skalnik je objasnio da su vatrogasci na terenu, te da se postepeno slaže sliku intervencija i situacije na terenu.

U saniranju šteta građanima na terenu pomažu pripadnici Javnih vatrogasnih postrojba Požege i Požeško-slavonske županije, te članovi dobrovoljnih vatrogasnih društava Gornji Emovci, Požega, Brestovac, Kaptol, Jakšić, Pleternica, Velika i Biškupci.

Na terenu interveniraju i ekipe policije, HEP-a, požeškoga Komunalca, koncesionari Hrvatskih voda i koncesionar održavanja županijskih cesta.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a