Obavijesti

News

Komentari 33

Buktinja kod Čakovca: Dječak i tata stabilno nakon operacije

Buktinja kod Čakovca: Dječak i tata stabilno nakon operacije
10

Od siline udarca oba automobila su se zapalila nakon sudara između naselja Žiškovec i Štrukovec. Otac i sin stabilno su nakon operacije. Na njih je naletio vozač poljskog auta koji je pretjecao drugi automobil

VIDEO

Muškarac (40) i njegov sin (13) koji su najteže ozlijeđeni u stravičnom sudaru kod Čakovca u petak stabilno su nakon operacija kojima su ih podvrgnuli tijekom jučerašnjeg dana i izvan su životne opasnosti, javljaju Međimurske novine. Obojica su i dalje na Odjelu intenzivne njege i pod stalnim nadzorom dežurnih liječnika.

Poljska obitelj je lakše ozlijeđena i samo je mladić ostao u čakovečkoj bolnici na promatranju. Vozača (46) je nakon puštanja iz bolnice u petak kasno popodne uhitila policija, te će tijekom subote biti predan pritvorskom nadzorniku. Naime, on je skrivio nesreću jer je tijekom pretjecanja drugog vozila udario u Toyotu.

- Njegova će obitelj biti saslušana u svojstvu svjedoka u državnom odvjetništvu, a vozač će biti kazneno prijavljen za  izazivanje prometne nesreće u cestiovnom prometu - doznajemo od Radovana Gačala, glasnogovornika PU međimurske. Policija je ponudila Poljaku i kontakt s poljskim veleposlanstvom u Hrvatskoj što je on i prihvatio, te se pretpostavlja da će se oni pobrinuti za smještaj nejgove obiteljii. Inače, oni su nešto prije nesreće prešli granicu na Murskom Središću i ušli u Hrvatsku.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pokretanje videa...

00:59

- Toyota Auris je bila potpuno u plamenu kad smo stigli na intervenciju, a Jeep je tek djelomično gorio. Nasreću, do našeg dolaska Hitna pomoć je već zbrinula šestero putnika iz oba vozila, ispričali su nam vatrogasci iz JVP-a Čakovec.

Na cesti Čakovec - Mursko Središće, između naselja Žiškovec i Štrukovec, u petak u 11.30 sati frontalno su se sudarili Toyota Auris dubrovačkih registracija i Jeep poljskih registracija. Od siline udarca oba vozila su se zapalila. Kako su prve javile Međimurske novine, nesreću je skrivio Poljak (46), koji je skrenuo u suprotni trak i direktno se zabio u Toyotu.

S njim su u automobilu bili supruga (39), sin (16) i kći (14), dok su u Toyoti bili Čakovčanin (40) i njegov sin (13).

Užas kod Čakovca: Auti gorjeli, tata i dijete se bore za život...
Užas kod Čakovca: Auti gorjeli, tata i dijete se bore za život...

Šestero ozlijeđenih iz oba vozila do čakovečke su bolnice prebacila troja kola Hitne pomoći. Upravo su otac i sin iz Toyote bili najteže ozlijeđeni, a jučer im je i život visio o niti. O težini ozljeda ostalih putnika još nema informacija.

Vatrogascima iz Čakovca zapaljene automobile pomogli su ugasiti i pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Žiškovec. A slike s mjesta sudara bile su jezive. Porazbacane osobne stvari putnika, auti u plamenu, upaljene rotirke i sirene Hitne pomoći i vatrogasnih kola...

'Tranzitni promet treba na autoput'

Da je prizor bio strašan potvrdio je i predsjednik Mjesnog odbora Štrukovca Ivan Vršić. Od dubrovačkog automobila, kaže, ostao je samo okvir.

U kraćem razgovoru požalio se na česte nesreće na ovom području i na veliki tranzitni promet.

- Nedavno se baš u blizini ovoga mjesta prevrnuo i kamion iz Poljske, a prije nekoliko godina šleper je pomeo autobusno stajalište - rekao je Vršić i dodao kako bi trebalo tranzitni promet preseliti s ove ceste na autoput.

Riješenje - radarske kamere 

Prometni stručnjak Željko Marušić tvrdi da bi se problem mogao riješiti uvođenjem radarskih kamera na sve autoceste te državne i županijske ceste. 

- One bi potpuno rasteretile policijske reusrse i omogućile da se učinkovitije usmjere na nepokrivrene dionice, smanjile rizike kriminala i terorizma, što bi donijelo goleme uštede i povećalo turističke i gospodarske reference - tvrdi Marušić na svom blogu

Ističe i kako bi kamere mogle, osim prekoračenja brzine, nadzirati i korištenje mobitela u vožnji, što bi također pridonijelo sigurnosti na cestama. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a