Obavijesti

News

Komentari 2

Na Platku i Zavižanu snijeg, bura remeti trajekte i autoceste

Na Platku i Zavižanu snijeg, bura remeti trajekte i autoceste

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Kolnici su mokri te vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima

VIDEO

Bit će umjereno i pretežno oblačno, povremena kiša uglavnom u unutrašnjosti te na dijelu sjevernog Jadrana i to glavninom prijepodne, a u višem gorju mogući su susnježica i snijeg, prema večeri postupno kidanje naoblake sa zapada, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda za petak.

Na Zavižani i Platku snijeg već pada.

Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni, na udare ponegdje jak, ponajprije u gorju. Na Jadranu umjerena i jaka bura, na udare olujna, a podno Velebita i orkanska. Temperatura zraka u većem dijelu unutrašnjosti uglavnom od 4 do 9 stupnjeva Celzijusovih, u unutrašnjosti Dalmacije i Istre najviša dnevna između 9 i 13, a na Jadranu od 12 do 17 stupnjeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Zbog olujnog vjetra za sav promet zatvoreni su: autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina), Jadranska magistrala (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su: autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3 kroz Gorski kotar); autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika; Jadranska magistrala (DC8) između Bakra i Karlobaga, izvijestio je u u petak ujutro Hrvatski autoklub (HAK).

Zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I.i II.skupina vozila) na lokalnoj cesti LC58107 Križišće-Kraljevica.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za I. skupinu vozila: motocikli, prikolice za stanovanje, kamp prikolice s tri ili više osovina, kombi vozila visine preko 1,9 m, autobusi na kat i autobusi duplih osovina koji vuku prikolicu, osobna vozila koja vuku malu prikolicu sa jednom osovinom. Molimo korisnike za dodatan oprez. 

Magla smanjuje vidljivost mjestimice u unutrašnjosti. Kolnici su mokri te vlažni i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Zbog prometne nesreće zatvorena je državna cesta DC3 Čakovec-Štefanec. Obilazak je kroz naselje Ivanovec.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su: trajektne linije Brestova-Porozina, Prizna-Žigljen i Lopar-Valbiska i katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Ilovik-Susak-Unije-Cres-Rijeka .

Zbog najave loših orkanske bure 20. i 21.studenoga neće ploviti brzobrodska linija 9141 Pula-Zadar, a neće ploviti ni na povratnom putovanju Zadar–Pula u nedjelju 22. studenog.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje