Obavijesti

News

Komentari 74

'Bura' u Makarskoj: Plenkijev ujak na izbore će protiv HDZ-a

'Bura' u Makarskoj: Plenkijev ujak  na izbore  će protiv HDZ-a
3

Od kada je objavljena vijest da će svoju kandidaturu istaknuti premijerov ujak Marko Raos, kako kažu dobro upućeni izvori iz redova HDZ-a, makarski HDZ-ovci ne spavaju mirno...

VIDEO

Na obilježavanju 27. obljetnice osnutka HDZ-a u Makarskoj slavljenicima se u petak navečer pridružio i premijer Andrej Plenković. Po majci Makaranin premijer nije krio zadovoljstvo što je među Makaranima te se u društvu svoja tri ministra Damira Krstičevića, Lovre Kuščevića i Milana Kujundžića pridružio slavljenicima u hotelu Meteor.

- Čestitam svima 27. obljetnicu osnivanja HDZ-a u Makarskoj. To je zaista lijepa i zrela dob, taman za pobijediti na izborima u svibnju - poručio je premijer dok je njegove riječi budno slušao i njegov ujak Marko Raos, po svemu sudeći budući nezavisni kandidat za makarskog gradonačelnika.

Dobro raspoloženi Plenković koji je koristio svaki trenutak za biti u društvu svoje tete Mire i ujaka Marka upitan za komentar o kandidaturi svog ujaka koji bi mu mogao dobro "pomrsiti račune" na svibanjskim lokalnim izborima tek je uz smiješak za 24sata rekao:  

- Najbolji i najmirniji dani mu tek predstoje - na što se premijerov ujak koji ga je odgojio tek znakovito nasmijao.

Od kada je, naime, objavljena vijest da će svoju kandidaturu istaknuti i premijerov ujak Raos u Makarskoj, govore nam dobro upućeni izvori iz redova HDZ, makarski HDZ-ovci ne spavaju mirno.

Makarski HDZ je podijeljen, dio članstva ne daje potporu službenom kandidatu HDZ Juri Brkanu koji se u petak navečer silno trudio u svom podugom govoru uvjeriti Makarane kako je on budući gradonačelnik obećavši "uraditi i izgraditi" sve za bolji život Makarana.

Mlaki pljesak u punoj dvorani te komentari HDZ-ovaca u zadnjim redovima koji nisu išli na ruku službenom kandidatu Brkanu najbolje su svjedočili o razdoru u makarskom HDZ-u.

- Napišite da je Raos najbolji izbor za grad Makarsku. To je čovjek koji, premda ne nosi iskaznicu HDZ, okuplja, a ne razjedinjuje. Glas za njega je glas za bolju Makarsku. Veliki dio članstva HDZ-a će njemu dati glas. Nije premijeru u ovom trenutku lako, ali brzo će i on shvatiti da će upravo njegov ujak u narednim mjesecima uraditi ono što očito sam premijer ili nije moga ili nije želio - rekli su nam neki od istaknutih članova makarskog HDZ koji zbog članske iskaznice, kako kažu ne žele javno nastupati u javnosti. 

'Vlada ne odustaje od kurikularne reforme'

Vlada ne odustaje od kurikularne reforme, naglasio je premijer, istaknuvši kako je bitno da "o toj važnoj temi postignemo široki društveni konsenzus".

- Obrazovni sustav mladima treba uz tehnološki segment dati i široka temeljna znanja koja će se temeljiti na očuvanju identiteta, povijesti, kulture i naše tradicije. Široko obrazovani naši mladi trebaju steći sve potrebne kompetenciji da budu konkurentni na hrvatskom ali i svjetskom tržištu - poručio je iz Makarske Plenković.

Plenković podržao Juru Brkana

Podržao je Juru Brkana za kandidata HDZ za gradonačelnika Makarske uz riječi kako se veseli "novim pobjedama HDZ u Makarskoj". 

Ministar Milan Kujundžić iz Makarske je ponovno poručio kako ove godine sredstvima iz EU fondova te dijelom državne blagajne ide izgradnja dnevne bolnice u Zagvozdu.

- Na svega dvadeset minuta stanovnici Makarskog primorja, Vrgorca, Imotske krajine, Cetinske krajine i Dalmatinskog zaleđa imati će sve potrebne dijagnostičke pretrage. Nećete više trebati odlaziti specijalistima u Split, oni će dolaziti vama - poručio je ministar Kujundžić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...
'JA SAM POBJEDNIK'

Kerum 'poludio': Opara je nula, zlotvor, kokošar i je**vjetar...

LOKALNI IZBORI Kerum tvrdi da je pokraden: 'To nije viđeno ni u Zimbabveu, ni u Ugandi. Sram ih bilo, njihova predsjednika i sve njih. Ispričavam se gledateljstvu, ali njima nikako'

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"
NAKON POBJEDE NA IZBORIMA

Čačić o Štromaru: "Napravio sam 32 škole, a on niti jednu"

NIJE ZA NOVE IZBORE: Radimir Čačić razgovarao je s novinarom 24sata Borisom Rašetom i prokomentirao lokalne izbore, krizu u svojoj bivšoj stranci HNS-u kao i krizu Vlade
Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca
DAMIR MANDIĆ

Metkovac i nesuđeni fratar je novi gradonačelnik Karlovca

Markantni ravnatelj karlovačke gimnazije Damir Mandić (HDZ) novi je karlovački gradonačelnik. Obiteljski čovjek, otac troje djece nekad je mislio da će svoj život posvetiti Bogu...