Obavijesti

News

Komentari 12

Butković: 'Ja bih morao doma da napravim takav prekršaj...'

Butković: 'Ja bih morao doma da napravim takav prekršaj...'
1

MInistrar prometa Oleg Butković poručio je kako se pi izlasku iz Vlade odmah vežem jer se boji da ga novinari ne smime u prekršaju. Kaže da bi ministri teško preživjeli da im se dogodi takvo što.

Ministri su komentirali prometne prekršaje suca Ivana Turudića. Ministar prometa Oleg Butković kaže da mi ministri teško preživjeli da im se takvo što dogodi. 

-  Kada izlazim iz Vlade odmah se vežem, bojim se da me ne snimite da se ne vežem. Bio bi veliki medijski pritisak, oporba bi skočila, tražili bi opoziv. Sumnjam da bih preživio, da ministar napravi prekršaj u prometu, poglavito ministar prometa vjerojatno bih morao doma - kazao je. 

Zagreb: Dolazak ministara na sjednicu Vlade

Butković u detalje nije želio ulaziti, jer sve što zna o tome, zna ih medija. 

Hrvatska pošta: Turudić četiri puta nije podigao pozive za sud
Hrvatska pošta: Turudić četiri puta nije podigao pozive za sud

Ministar uprave Ivan Malenica također nije mogao komentirati ponašanje suca Turudića, jer nije vidio detalje.

Zagreb: Ministri dolaze u Banske dvore ne sjednicu užeg kabineta Vlade RH

 

- Svatko treba biti odgovoran i ponašati se prema građanima i biračima odgovorno -  rekao je Malenica. 

Na upit kakvu to poruku šalje Malenica je poručio da bi svi trebali malo razmisliti o svom ponašanju.

Sessa zatražio uvid u spis 

Predsjednik Vrhovnog suda Đuro Sessa zatražio je uvid u spis suca Ivana Turudića i kada prouči cijeli slučaj, odlučit će hoće li što poduzeti. Očekuje da će ga dobiti za dan-dva.

- Kada dobijem uvid u spis, zatražit ću očitovanje suca o svim okolnostima koje su u javnosti poznate. Do tada ne mogu davati nikakve informacije, jer bi to bilo neozbiljno i spustio bih se na razinu koja je nedostojna sucu. Kada izvršim uvid u spis i proučim cijeli slučaj onda će javnost biti obaviještena o čemu se radi i jesam li što poduzeo, i, ako jesam, zašto - kazao je Sessa u Saboru.

Nije odgovorio kako izgleda procedura, jer kaže, najprije treba vidjeti o čemu je riječ. Ako postupak bude pokrenut, eventualne stegovne mjere protiv Turudića su u nadležnosti Državno-sudbenog vijeća, a te se mjere kreću od ukora do razrješenja.

Upitan može li si sudac dopustiti neodazivanje sudu i bježanje od policije, Sessa nije odgovorio. Ponovio je tek da će sve to vidjeti kada dobije spis te napomenuo da ništa ne može zaključivati iz Turudićeva očitovanja u medijima.