Obavijesti

News

Komentari 215

'Vlast je jedan esksperiment, ali druge alternative nemamo'

'Vlast je jedan esksperiment, ali druge alternative nemamo'
5

Sada je teško, ali postoji gore, a to je da se Zoran Milanović i SDP vrate na vlast, jer nema gore vlade od one koju smo pobijedili na izborima, rekao je Butković

VIDEO

Predsjednik primorsko-goranskog HDZ-a, ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Oleg Butković izjavio je u nedjelju u Rijeci kako vjeruje da će se svi planirani Vladini projekti uspješno realizirati, ocijenivši da 'sada jest teško, ali postoji gore, a to je da se Milanović i SDP vrate na vlast, od čije vlade nije bilo gore'.

Sudjelujući na izbornoj skupštini Primorsko-goranske županijske organizacije HDZ-a, Butković je rekao kako vjeruje u opstojnost sadašnje Vlade, i da će se svi planirani projekti uspješno realizirati.

"Sada je teško, ali postoji gore, a to je da se Zoran Milanović i SDP vrate na vlast, jer nema gore vlade od one koju smo pobijedili na izborima", rekao je Butković.

Sadašnja vlast na državnoj razini je jedan eksperiment, ali nemamo alternative i u ovoj utakmici moramo izdržati, dodao je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Butković, koji je predsjednik organizacije HDZ-a Primorsko-goranske županije, u izjavi novinama uoči izborne skupštine rekao je da Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture ima nekoliko zakona u pripremi, ali da o dolasku saborskih zastupnika na svoj posao u Hrvatski sabor, ovisi hoće li se donijeti.

"Vladajuća većina postoji, ali zastupnici moraju shvatiti da je dolazak na posao njihova obveza, jer o tome ovisi budućnost Hrvatske", naglasio je.

Butković: HDZ je jedina alternativa Obersnelu i Komadini 

Ponoseći izvješće o radu u proteklom  četverogodišnjem mandatu, Butković je rekao kako je primorsko-goranski HDZ ukazivao na to da su u Rijeci i Primorsko-goranskoj županiji "nesposobne vlasti već dugo godina te snose odgovornost za vođenje ovog kraja".

Ocijenio je da Primorsko-goranska županija zaostaje za drugim županijama te da se na ovom području ne pripremaju niti provode veći infrastrukturni projekti.

Jedina alternativa Obersnelu i Komadini je HDZ, rekao je Butković, dodajući da u razdoblju do sljedećih lokalnih izbora HDZ u Primorsko-goranskoj županiji mora pokazati da je pobjednička stranka, i da će pobijediti i na tim lokalnim izborima.

Butković je također rekao da je 12 gradova i općina u Primorsko-goranskoj županiji, u kojima je HDZ na vlasti, primjer uspješnosti, kvalitetnog rada i pripremanja projekata, neovisno o tome tko je na vlasti na državnoj razini.  

Na stranačkoj izbornoj skupštini primorsko-goranskog HDZ-a, dosadašnji predsjednik Butković je jedini kandidat za tu dužnost. Na skupštini se također biralo i 33 člana Županijskog odbora HDZ-a od 77 prijavljenih.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 215
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a