Obavijesti

News

Komentari 48

Čačić: Vlada Jadranke Kosor napisala je čudnu papazjaniju

Čačić: Vlada Jadranke Kosor napisala je čudnu papazjaniju
1

O odluci da u nadzornim odborima sjede političari, Čačić kaže da je "Vlada J. Kosor napisala čudnu papazjaniju u okviru koje su mogli slati svoje ljude u odbore"

VIDEO

JANAF nije na prodaju, ako prodamo prijenos energije, postajemo ovisni, rekao je u subotu za Radio 101 potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić. Osvrnuo se i sisačku rafineriju. 

- Ako sisačka rafinerija radi, ona će svoj proizvod prodavati - rekao je Čačić i napomenuo da ne smijemo kao i inače biti kreteni i dozvoliti Mađarima da se izvuku iz potpisanog sporazuma čime bi uništili rafineriju. Osvrnuo se i na eventualna ruska ulaganja u Hrvatsku.

-  Naša logika bi trebala biti: pokušati spriječiti Ruse u razvoju njihove rafinerije u Bosanskom Brodu. Ne budimo smiješni, ako neće ići preko našeg teritorija, ići će preko nečijeg drugog teritorija i netko drugi će zaraditi novac - rekao je Čačić.

Na pitanje mogu li Čačića Mađari ucjenjivati putem procesa koji se protiv njega u toj državi vodi, potpredsjednik Vlade je odgovorio:

- Moj interes je interes Hrvatske, a što će mađarski sud odlučiti, odlučiti će. Pa nije mađarsko pravosuđe MOL-ova igračka. Što se tiče Diokija, Čačić kaže, kako je on privatna tvrtka i radnici nemaju što dolaziti k njemu. 

Čačić je govorio i o kutinskoj Petrokemiji. 

- U ovom slučaju se radi o tome da se sindikati nemaju pravo miješati u vlasničku strukturu, već mogu samo govoriti kao će radnici i na taj način utjecati na situaciju u tvrtki - rekao je Čačić. Ističe da, ako postoji mogućnost za napredak i povećanje obujma posla, onda to država kao odgovorni vlasnik mora iskoristiti i napraviti sve kako bi se to realiziralo.

-  Nije posao sindikata da razmišlja kome će tvrtka biti prodana, jer oni i ne znaju o tome misliti, pogotovo ako ta tvrtka u posljednjih 5-10 godina ne donosi ni 2-3% svojeg kapitala, a za to ima prostora. Što se tiče odluke o prodaji, ona još nije donesena - rekao je Čačić. 

"Vlada Jadranke Kosor napisala čudnu papazjaniju"

Što se tiče odluke da u nadzornim odborima ipak sjede političari, Čačić je rekao da je "Vlada Jadranke Kosor napisala čudnu papazjaniju u okviru koje su mogli slati svoje ljude u Nadzorne odbore" te da sad "zbog toga imamo probleme s EU". 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva
IZ MINUTE U MINUTU

Gotov sastanak DP-a i Mosta. Oglasio se Pupovac: Nijedna nam opcija nije neprihvatljiva

Prošlo je šest dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava