Obavijesti

News

Komentari 97

Čačić: Reformisti će odlučiti koja će vlada voditi Hrvatsku

Čačić: Reformisti će odlučiti koja će vlada voditi Hrvatsku
5

Radimir Čačić je siguran da će na parlamentarnim izborima dobiti barem dva zastupnika i da će bitno utjecati na to u kojem će smjeru sutra Hrvatska ići

VIDEO

Predsjednik Narodne stranke Reformisti boravio je u subotu u Šibeniku gdje je gostovao na osnivačkoj skupštini stranačke organizacije za Grad Šibenik. Za predsjednika GO NSR-a izabran je Boris Berović, a dopredsjednici su Sanja Kale i Jerolim Ivčić. Čačić je na konferenciji za novinare nakon skupštine izrazio zadovoljstvo razvojem i rastom stranke u Šibeniku i u čitavoj Hrvatskoj.

- Politička ponuda s kojom izlazimo na političko tržište glasi da nam je važno ne kritizirati, nego prepoznavati probleme i istovremeno nuditi rješenja. Da bi rješenja mogli nuditi trebamo ljude koji su se u svojim profesionalnim karijerama dokazali i koji kroz to imaju legitimaciju da se nude da vode druge ljude. Gradska urbana sredina kao što je Šibenik, koja je jedan od četiri snažna centra Dalmacije, mora biti temelj za takvu političku ponudu. Razina političkih i društvenih odnosa u Šibeniku, ne od danas, već desetljećima i stoljećima, je ono što bi mi htjeli da bude standard čitave Hrvatske. Radi se, dakle, o poštivanju svakoga, priznavanju kvaliteta svakog pojedinca u njegovoj struci i u moralnim vrijednostima, nasuprot diskriminiranju bilo koga po ideološkim, svjetonazorskim, nacionalnim ili bilo kojim drugim kriterijima. Šibenik je to uvijek bio u stanju dokazati. I to je zaista jedna sredina u kojoj sam duboko uvjeren uprava ovakva ozbiljna europska poruka kao što je naša ima smisla - rekao je Čačić.

Kritizirao je Vladu, ponajviše stoga što je zakazali u povlačenju sredstava iz fondova EU.

- Na žalost, svjedoci smo činjenice da je Vlada zakazala, da više ne važi alibi da ova zemlja ne može naprijed jer nema novca. To više nije istinita, novac je za ovu godinu bio ponuđen, na razini preko 11 milijardi kuna. Povukli smo svega tri milijarde, a u EU proračun smo uplatili 3,6 milijardi. Nismo pokazali sposobnost vođenja zemlje. Vlada je kriva i tu nema spora - rekao je Čačić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Narodna stranka Reformisti, rekao je, prije dva i pol mjeseca je startala s tri tisuće članova, a u ovome trenutku ih ima pet tisuća. Registrirane su 93 stranačke organizacije. Do parlamentarnih izbora planira imati oko 200 do 250 organizacija i 14.000 članova. 

Čačić je siguran da će na parlamentarnim izborima dobiti barem dva zastupnika.

- Znamo sasvim sigurno koliko ćemo imati minimalno, a koliko ćemo imati maksimalno ne znam. Minimum je dva, zato što sjeverna, treća jedinica nam daje ta dva zastupnika bazično. Realno se naš prostor kreće negdje do pet zastupnika. Razlika između nas i drugih manjih stranaka da mi sasvim sigurno znamo da ćemo biti parlamentarni, da ćemo bitno utjecati na to u kom će smjeru sutra Hrvatska ići, jer će dva, tri ili četiri naša zastupnika odrediti koja će to vlada biti.

Priča s izborima će završiti tako da će suma SDP-ovog bloka i ORaH-a u zastupnicima biti otprilike na razini sume desnog bloka. Možda će lijevi blok dobiti nešto više glasova, ali će dobiti manje zastupnika - prognozira Čačić.

Za Vladu je rekao da je danas u neuspjehu, ali da je bila i prije dolaska Kukuriku koalicije.

- I prije ovih posljednjih parlamentarnih izbora bila je u neuspjehu u nesposobnosti. Mi smo 24 kvartala u kontinuiranom padu BDP-a, što je europski rekord ikada. Tri vlade su se promijenile, dvije iz HDZ-ovog bloka, Sanaderova i Kosoričina, i jedna ova, a rezultat je isti - rekao je Čačić.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Obrađeno skoro 100 posto: HDZ ima 61 mandat, SDP 42, DP 14, Most 11 mandata, a Možemo 10

Nakon objave prvih rezultata u HDZ-u je zavladalo oduševljenje, a u SDP-u razočaranje. Cijelo vrijeme traje prebrojavanje, ali SDP se ne miče sa 42 mandata...

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...
IZBORI 2024.

Pogledajte kako su glasali vaši susjedi, grad, selo, općina...

Na stranicama izbori možete pregledati rezultate po izbornim jedinicama i gradovima , tj. pogledati kako se glasalo u vašem 'susjedstvu'...
Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke