Obavijesti

News

Komentari 168

Čačić: Što god da se dogodi, Milanović i ja smo nezamjenjivi

Čačić: Što god da se dogodi, Milanović i ja smo nezamjenjivi
1

Prvi potpredsjednik Vlade održao je konferenciju za medije povodom privatizacije i restukturiranja brodogradilišta. Odgovarao je samo na pitanja o brodogradnji

VIDEO

- Ova tema je prevažna za hrvatske građane da bi pričali o ičem drugom - objasnio je Radimir Čačić svakom novinaru koji je na konferenciji za novinare o restrukturiranju brodogradilišta postavio pitanje mimo brodogradnje.

- O svemu drugom moći ćemo razgovarati sutra, prekosutra ili bilo kad u iduće 3,5 godine - dodao je samouvjereno te nastavio u istom tonu:

- Otkrit ću vam jednu eksluzivu. Okosnica ove Vlade su SDP i HNS. Predsjednik SDP-a je Zoran Milanović, a HNS-a Radimir Čačić. Što god da se dogodi njih dvoje sigurno ostaju u Vladi - osvrnuo se na nagađanja da ostavku već ima spremnu.

Čačić je rekao da su na sjednici Vlade prihvatili ponudu tvrtke Kermas energija Danka Končara za Brodotrogir čime je Vlada zaokružila proces privatizacije brodogradnje.  Napomenuo je da je najbolja šansa za brodogradilišta bila je 2006., 2007., i 2008 godina te da ona nije iskorištena. Rekao je da su se trebale donijeti ključne odluke i da su se donijele tada ušteda bi bila milijardu kuna. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

'Brodogradilišta su u lošem stanju zbog lošeg menadžmenta'

Rekao je da su brodogradilišta u stanju kakvom jesu zahvaljujući lošem menadžmentu. Najbolji primjer za to je brodogradilište Uljanik koje je primalo najmanje poticaja, a poslovali su u najlošijim uvjetima. 

Na sjednici Vlade danas su dali i  glas za privatizaciju Brodosplita. Potpredsjednik Vlade rekao je da imaju zeleno svjetlo iz Europske unije. 

'Sve kosture iz ormara smo izvadili i evidentirali'

Spomenuo je da je kad su završeni pregovori u lipnju prošle godine projekt privatizacije stao jer su u Vladi mislili da su sve obavili i da se ništa nakon 30. lipnja nije dogodilo te da je tek nova Vlada poduzela ključne odluke. Sve kosture iz ormara su izvadili i evidentirali, objasnio je Čačić.

Rekao je da se pri planu privatizacije brodogradilišta vodila briga o ljudima i prema nekom planu do 2017. godine 25 posto radnika je višak, s tim da u taj broj ulazi 450 radnika iz Kraljevice koji su već na burzi.

Od 1992. do 2012. brodogradilišta su dobila 28 milijardi kuna

Rekao je i da je od 1992. do 2012. godine u brodogradilišta utrošeno 28 milijardi kuna.

- Svi građani su bespotrebno davali te potpore zbog loše uprave, rekao je i dodao da su predviđanja Vlade za ubuduće da se moraju platiti dugovi od 2,5 milijardi kuna od 2012. do 2017., a daljnji rizik poslovanja odlazi na nove vlasnike. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 168
VIDEO

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'
NAKON IZBORNE NOĆI

Milanović se konačno oglasio: 'Razgovori o sastavljanju nove saborske većine već traju...'

Kao i do sada, ja ću se i u ovoj situaciji do kraja držati slova i duha hrvatskog Ustava - napisao je Milanović

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke
PENAVA 'NA IZVOL'TE'

Slaže li se Vlada PP? Penava je rješenje za ostanak HDZ-a na vlasti. Ovo su glavne prepreke

Plus+ Ako je Penava spreman uzeti sve što mu Plenković ponudi, u zamjenu za Pupovčev “skalp”, onda imamo vladu