Obavijesti

News

Komentari 36

Čak 39 glazbenih učitelja je seksualno zlostavljalo učenice

Čak 39 glazbenih učitelja je seksualno zlostavljalo učenice
1

Manchester: Deset učitelja okvalificirano je kao 'glavni sumnjivci' i vjerojatno ih čeka suđenje za niz seksualnih prekršaja, uključujući silovanje i neprikladne napade

VIDEO

Čak 39 učitelja iz dvije vodeće glazbene škole u Manchesteru su pod istragom zbog sumnje da su seksualno zlostavljali svoje učenike, potvrdila je lokalna policija Guardianu. Deset učitelja okvalificirano je kao 'glavni sumnjivci' i vjerojatno ih čeka suđenje za niz seksualnih prekršaja, uključujući silovanje i ozbiljne neprikladne napade. 

Svih deset glavnih sumnjivaca su živi i predavali su u Chethamovoj glazbenoj školi, u kojoj jedna godina košta 31.000 funti, i u Royal Northern College of Music (RNCM). Neki od osumnjičenih i dan danas predaju glazbu. 

Najviše zlostavljanja navodno se odvijalo 70-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, iako je zabilježen i jedan slučaj iz 2010. godine. 

Više od 50 žrtava?

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Do sada jedini osumnjičeni koji je imenovan je  profesor glazbe Wen Zhou Li, koji je uhićen zbog sumnje da je silovao učenicu u veljači. Li poriče optužbe, ali je suspendiran iz obje škole sve dok se istraga ne završi. 

- Protiv 10 pojedinaca u tijeku su intenzivne kriminalne istrage, a ostali su također dio istrage - rekao je Jamie Daniels, šef detektiva inspektora koji rade na ovom slučaju. Daniels je potvrdio da se istraga provodi protiv 39 učitelja, bivših i sadašnjih. Policija je već razgovarala s više od 30 navodnih žrtava, a dobili su informacije da ih ima i desetak više. trenutno se pripremaju izvješća koja će se predati tužiteljstvu, a koje će potom odlučiti ima li dovoljno dokaza za podizanje optužnice. Očekuje se kako će istraga trajati najmanje godinu dana. 

Istraga počela u veljači ove godine

Sve je počelo u veljači kada je Michael Brewer, bivši ravnatelj glazbene škole u Chethamu, proglašen krivim za neprikladne napade na učenicu Frances Andrade. Ona se ubila nakon što je policiji dala dokaze protiv njega. No, to je ohrabrilo i druge žrtve da progovore u nadi da njezina smrt neće biti uzaludna. 

No, kakao doznaje Guardian, Brewer nije jedan od desetorice glavnih osumnjičenih u ovoj istrazi. 

Dok su svirale, dirao im grudi i njihove ruke stavljao na svoj penis 

- Od ovih 10, troje ili četvero su optuženi za silovanje ili neprikladne napade više žrtvi - potvrdio je Daniels. Uz njih, Daniels je rekao da bi još petero učitelja sigurno završilo na sudu da već nisu umrli. Jedan od njih je učitelj klavira  Ryszard Bakst, koji je umro 1999. Brojne njegove žrtve rekle su da im je on, dok su one svirale, milovao grudi i stavljao njihove ruke na svoje penis u erekciji. 

Zlostavljanje trajalo 'cijelu vječnost'

Također, provodi se istraga protiv još 12 drugih glazbenih učitelja, ali tek na osnovi nagađanja te se moli žrtve da se jave kako bi mogli podići optužnice.  Daljnjih 12 učitelja optuženo je za neprikladno ponašanje koje vjerojatno neće završiti s kriminalnim optužbama. Primjerice, neki slučajevi su prestari, ili je bila riječ o seksualnoj aktivnosti koja u to vrijeme nije bila protivna zakonu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag