Obavijesti

News

Komentari 3

Čakovečka bolnica u godinu je dana zaposlila čak 11 liječnika

Čakovečka bolnica u godinu je dana zaposlila čak 11 liječnika
1

Županijska bolnica Čakovec tijekom proteklih godinu dana zaposlila je čak 11 specijalista. Ravnatelj bolnice Tomislav Novinščak ustvrdio je kako su time uspjeli stabilizirati kirurgiju i kiruršku službu

VIDEO

U nepunih godinu dana stigla su im  tri oftalmologa, jedan vaskularni kirurg, dva traumatologa kirurga i pet ortopeda.

„Mi smo ponosni da smo uspjeli privući te ljude, ali i sretni da se možemo s kirurške službe maknuti na neke druge djelatnosti koje još treba popuniti”, kazao je ravnatelj bolnice Tomislav Novinščak na konferenciji za novinare.

Jedan od glavnih ciljeva novog ravnateljstva od prošle godine bilo je, rekao je, uočavanje problematike na pojedinim odjelima i stabiliziranje kirurgije koja je ostala bez šest specijalista.

„Taj zadatak i cilj smo u nepunih godinu dana barem riješili na način da možemo tvrditi da smo stabilizirali kirurgiju i kiruršku službu”, zaključio je ravnatelj.

Osnivač Županijske bolnice u Čakovcu je Međimurska županija, stoga ni župan Matija Posavec nije skrivao zadovoljstvo dolaskom novih liječnika u tu ustanovu. Napomenuo je da se prije nekoliko godina, kad je Županija krenula s investicijskim ciklusom i strategijom da obrazovanje i zdravstvo moraju biti temelj razvoja jedne sredine, suočavao  s porukama da je lako graditi zgrade, imati dobru opremu, ali što to vrijede kad odlaze liječnici.

„Upravo bolji uvjeti, ulaganje u opremu i infrastrukturu je pretpostavka da se liječnici vrate i da u toj bolnici imaju bolje uvjete. Zato vjerujem da su sve ove investicije imale smisla, da danas možemo opet s ponosom reći da nakon što smo stvorili Regionalni centar izvrsnosti iz područja interventne kardiologije, da imamo pretpostavku stvarati i Centar izvrsnosti iz područja ortopedije”, kazao je Posavec.

Voditelj odjela Centralni operacijski blok i centralna sterilizacija Dražen Krištofić kazao je kako je zadovoljan što je dio novih kolega došao iz Opće bolnice Varaždin.

Mladi specijalisti i liječnici u punoj kondiciji

„Radi se o mladim specijalistima, liječnicima u punoj kondiciji, vrhunskoj snazi.  Očekuju ih dobri uvjeti, bolnica se stalno razvija, imamo novi operacijski trakt na odjelu s 23 kreveta tako da očekujemo vrhunsku medicinu što se tiče ortopedije i traumatologije”, kazao je dr. Krištofić.

Među novim liječnicima pristiglim iz varaždinske bolnice je Ana Magdalenić, specijalist ortopedije koja je objasnila zašto je odlučila iz varaždinske doći u čakovečku bolnicu.

„Presudna je bila želja za razvijanjem ortopedije u uvjetima u kojima to ortopedija zaslužuje, a ti su uvjeti u ovoj bolnici bolji. Nama je bilo bitno da mi ostanemo skupa kao tim jer smo se skupa školovali i prolazili specijalizaciju. Ovdje je bila mogućnost da zajedno radimo, razvijamo ortopediju, ulazimo u nove operacije i radimo nove stvari.”

Župan Posavec najavio je da će Županijska bolnica Čakovec na jesen dobiti i prvog dječjeg kirurga te da će za nekoliko mjeseci bit će završen bolnički Paviljon 3, projekt vrijedan više od 65 milijuna kuna.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.