Obavijesti

News

Komentari 5

Cameron: Britanci su suočeni s "egzistencijalnim izborom"

Cameron: Britanci su suočeni s "egzistencijalnim izborom"
1

Stoga se upitajte: da li sam stvarno nešto čuo  što bi me uvjerilo da bi izlazak iz EU-a bila najbolja stvar za ekonomsku sigurnost moje obitelji", napisao je Cameron

VIDEO

Kampanje o članstvu Velike Britanije u Europskoj uniji nastavljene su u nedjelju nakon trodnevnog prekida zbog ubojstva zastupnice Jo Cox i premijer David Cameron je ponovo upozorio da se Britanci u četvrtak suočavaju s "egzistencijalnim izborom", dok luksemburški šef diplomacije smatra da bi Brexit čak mogao imati domino efekt na istočnoeuropske članice, javljaju u nedjelju agencije.

Aktivnosti vezane uz kampanje dvaju tabora, uoči referenduma zakazanog za 23. lipnja, nastavile su se intervjuima i tekstovima u medijima u trenutku kada ankete pokazuju da su zagovornici ostanka zemlje u Uniji dobili lagani vjetar u leđa te sveukupna slika pokazuje jednako podijeljeno biračko tijelo.

Cameron, koji vodi kampanju za ostanak Britanije u Europskoj uniji, pozvao je birače da razmisle o gospodarskim posljedicama po zemlju u slučaju Brexita.

"U četvrtak se suočavamo s egzistencijalnim izborom. Stoga se upitajte: da li sam stvarno nešto čuo  što bi me uvjerilo da bi izlazak iz EU-a bila najbolja stvar za ekonomsku sigurnost moje obitelji", napisao je Cameron u Sunday Telegraphu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Michael Gove, glasnogovornik kampanje za izlazak iz EU-a, vjeruje da bi Brexit u stvari poboljšao poziciju britanskog gospodarstva.

"Ne mogu predviđati budućnost, ali ne vjerujem da bi izlazak iz EU-a učinio našu gospodarsku poziciju gorom, mislim da bi je učinio boljom", kazao je Gove u razgovoru za iste novine.

U međuvremenu se oglasio i luksemburški ministar vanjskih poslova s upozorenjima na moguće pogubne posljedice Brexita u zemljama istočne Europe.

"Ne može se isključiti mogućnost da bi Brexit mogao imati domino efekt na istočnoeuropske članice EU-a", kazao je Jean Asselborn. Čak i da Britanci odluče ostati, nastavio je ministar, "to neće riješiti problem koji proizlazi iz negativnog stajališta Britanije prema Europskoj uniji".

Cameronovu odluku o sazivanju referenduma naziva "povijesnom pogreškom" i priznaje da neki put ima osjećaj da su se Cameron i čelnik poljske stranke  Zakon i pravda (PiS) Karoslaw Kaczynski prešutno dogovorili da europsku integraciju vrate unatrag.

"Čini se da obojica imaju istu agendu u vezi njihova kritičnog stava prema EU", kazao je Asselborn.

Poljska je najveće gospodarstvo na europskom istočnom krilu i najveći primatelj strukturnih fondova u EU. Britanija, s druge strane, prebacuje više novca u Bruxelles nego što dobiva natrag, što je jedan od argumenata kampanje koja zagovara Brexit.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag