Obavijesti

News

Komentari 11

Capelli: Imate brend, ali možda bi ga mogli bolje predstaviti

Capelli: Imate brend, ali možda bi ga mogli bolje predstaviti
6

Imotska krajina je prva u kontinentalnom dijelu koja se osnažila i odlučila udružiti potencijale devet jedinica lokalne samouprave grada Imotskog i općina te osnovala jedinstvenu Turističku zajednicu Imota

VIDEO

Predstavljanju Strategije razvoja turizma Imotske krajine u ponedjeljak je u Imotskom uz brojne domaćine i uzvanike nazočio i Ministar turizma Gari Cappelli, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Kristijan Staničić, Damir Krešić i Ivo Kunst sa Instituta za turizam te župan Blaženko Boban sa suradnicima.

Imotska krajina je prva u kontinentalnom dijelu koja se osnažila i odlučila udružiti potencijale devet jedinica lokalne samouprave grada Imotskog i općina te osnovala jedinstvenu Turističku zajednicu Imota, radi boljeg promoviranja turističke ponude.

- Imate brend, ali vjerojatno postoji još mogućnosti da ga kvalitetnije predstavite. Upravljajte destinacijama, jer zajedništvo više resursa može imati dobar kvaliteta. Održivost, odgovornost i čovjek su tri glavna resursa. Ovo je nešto na čemu čete trebati dugoročno raditi. Jako je važno kontinuirano i kvalitetno upravljanje destinacijama - poručio je Imoćanima ministar Cappelli istaknuvši Imotski dobrim primjerom kako se treba udruživati s ciljem bolje ponude i iskoristivosti turističkih resursa. Na predstavljanju turističke strategije za Imotsku krajinu istaknuto je kako na ovom prostoru već sada ima preko dvjesto objekata koji zadovoljavaju visoke standarde i u kojima  turisti borave od svibnja do listopada uživajući u svim blagodatima ne samo sunca i blizine mora već prirode i autohtone hrane ovog kraja.

- Kroz ovu strategiju moramo zajednički raditi kako bi što manje točaka nedostataka bilo, a što više percipirali prednosti koje ovo područje ima i u pogledu cjelovitog turizma, razvoju gospodarstva Imotske krajine pa ako hoćete i demografske obnove ovog područja. Ja se nadam da će ova strategija biti aktivna strategija koja će biti obvezujuća za sve od lokalne, županijske do državne razine - istaknuo je župan Boban.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Nakon ITB u Berlinu možemo biti svi skupa zadovoljni sa trenutnim stanjem bookinga. On se intenzivirao i za očekivati je da ćemo na kraju godine koja će biti zahtjevna što smo govorili pripremajući ovogodišnje aktivnosti još krajem prošle godine. Dakle, bit će zahtjevna ali vjerujem da ćemo na kraju svi skupa uspješno odraditi cijelu turističku godinu - istaknuo je Staničić upitan kako su prognoze za ovu turističku sezonu u Hrvatskoj.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena
VELIKA VREMENSKA PROGNOZA

Grmljavinska nevremena, olujni vjetar i drastično zahlađenje! Stiže velika promjena vremena

Povremeno će padati kiša, osobito od sredine dana kada će mjestimice biti i pljuskova, a ponegdje pljuskovi mogu biti jače izraženi. Navečer će u gorju kiša prelaziti u susnježicu i snijeg, piše DHMZ...