Obavijesti

News

Komentari 11

Cappelli: 33 tisuće turista u Hrvatskoj je dobar početak

Cappelli: 33 tisuće turista u Hrvatskoj je dobar početak
1

Napomenuo je i da je Hrvatska po turističkom prometu sada na 12-13 posto u odnosu na prošlu godinu, a vjeruje da će u drugoj polovici srpnja i početkom kolovoza doći na 30 do 35 posto

VIDEO

Ministar turizma Gari Cappelli u utorak je u Puli ocijenio kako podatak da u Hrvatskoj trenutno boravi 33 tisuće turista predstavlja dobar početak, a ta se brojka iz dana u dan povećava.  

- Da nam je netko prije dva mjeseca rekao da ćemo početkom lipnja imati između 30 i 40 tisuća turista, vjerojatno ne bi vjerovali. Međutim, ove su brojke dobre i predstavljaju dobar početak, a ovaj smo 'kredit' dobili zahvaljujući ljudima iz Stožera za civilnu zaštitu i djelatnicima u zdravstvu - kazao je Cappelli, dodajući da je Hrvatska, za razliku od ostalih konkurentskih zemalja poput Italije, Španjolske i Francuske, na vrijeme spriječila sve ono što se moglo dogoditi širenjem pandemije.

Komentirajući informaciju da je utjecajni američki časopis Forbes među 20 najsigurnijih i najboljih europskih destinacija za post-korona putovanja i turizam naveo i tri hrvatske destinacije - Zagreb, Cavtat i Rijeku, Cappelli je istaknuo kako je Hrvatska napravila sjajan program i dobila 'kredit u turizmu'.

'Vodimo protiv korone, zato otvaramo granice za turizam'
'Vodimo protiv korone, zato  otvaramo granice za turizam'

- Oduvijek smo bili prepoznatljivi zbog sigurnosti i prirode u Hrvatskoj. Sada se ispostavilo da je sigurnost opet najjači adut Hrvatske za ovu sezonu i vjerujem da je upravo to glavni razlog dolaska u našu zemlju. Hrvatska se uspjela obraniti od te pošasti i vrlo se kvalitetno organizirati - ustvrdio je Cappelli.

Podsjetio je i na hrvatsku aplikaciju za putnike, koju je ocijenio jedinstvenom u Europi, jer "najavu možete dati unaprijed i ući u zemlju za pet sekundi".

Napomenuo je i da je Hrvatska po turističkom prometu sada na 12-13 posto u odnosu na prošlu godinu, a vjeruje da će u drugoj polovici srpnja i početkom kolovoza doći na 30 do 35 posto.

- Zanimljivo kako u nekim kontinentalnim županijama trenutno imamo i 50 posto prometa u odnosu na lani, jer u tim županijama uglavnom borave domaći gosti - izdvojio je Cappelli.

Cappelli s talijanskim kolegom pričao o planovima za turizam
Cappelli s talijanskim kolegom pričao o planovima za turizam

Ministar turizma je danas u Puli s ravnateljicom Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Orhidejom Petković potpisao ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za Regionalni centar kompetentnosti u Puli vrijedan 44,7 milijuna kuna, a posjetio je i turističke objekte u općini Bale gdje je razgovarao s investitorima i vlasnicima o stanju rezervacija te očekivanjima od turističke sezone nakon ponovnog pokretanja turističke aktivnosti i otvaranja granica.

Pritom je obišao i nedavno dovršenu turističku investiciju na Villi Noble, vrijednu 13,5 milijuna kuna, te Meneghetti Wine Hotel i vinariju, gdje je također nedavno dovršena investicija ukupne vrijednosti iznad 35 milijuna kuna u smještajne i druge sadržaje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'
JOŠ JE NISU PRONAŠLI

Obustavili potragu za Dankom (2) u Srbiji. Djed: 'Bugarska je blizu, bojim se da je oteta...'

Djevojčicu od jučer traže stotine ljudi. Tu su volonteri, policija, potražni psi, Gorska služba spašavanja, rudari, helikopteri, termovizijske kamere...

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga
MISTERIOZNI SLUČAJ IZ SRBIJE

Pozlilo je ocu nestale djevojčice, napisao potresne riječi. Policija ispitala i mamu. Curici ni traga

Svi se nadaju kako će djevojčica uskoro biti pronađena i vraćena svojim roditeljima. U tijeku je velika potraga za Dankom (2) na istoku Srbije. Prvi put su koristili i 'Amber Alert'
Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...
FOTO: STRAVIČNA PROMETNA

Tragedija u Njemačkoj: Autobus Flixbusa se prevrnuo, u nesreći poginulo najmanje pet osoba...

U autobusu je bilo 53 putnika te dvoje vozača. Uz pet poginulih više ljudi je teško ozlijeđeno u ovoj nesreći...