Obavijesti

News

Komentari 1

Cappelli: Očekuje se povećanje turističkog prometa za 7 posto

Cappelli: Očekuje se povećanje turističkog prometa za 7 posto
1

Ministar Cappelli je rekao da se mijenja struktura gostiju, da je sve više parova bez djece, koji traže razne sadržaje i aktivnosti te da je upravo tu prostor za agencije

VIDEO

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je u petak kako se ove godine očekuje povećanje turističkog prometa od realnih 7 posto, dok bi neke destinacije mogle imati povećanje i od 20 ili više posto, kao i da nas, s obzirom na infrastrukturu, u organizacijskom i drugom smislu očekuje teška i kompleksna turistička godina.

Prošle godine je ostvareno povećanje turističkog prometa od 12 posto pa bi rezultat od 7 do 10 posto na neki način bio i veći rezultat nego lanjskih 12 posto, jer je ukupno povećanje u dvije godine gotovo 25-postotno, rekao je Cappelli.

"To bi značilo gotovo oko 20 milijuna turista, više od 11 milijarda eura prihoda pa, s obzirom na infrastrukturu, možemo reći da ćemo u organizacijskom i drugom smislu podnijeti tešku i kompleksnu godinu", rekao je Cappelli u Crikvenici gdje je sudjelovao na "Danima UHPA-e", tradicionalnom godišnjem susretu Udruge hrvatskih putničkih agencija. 

Podsjetivši da je prije šest mjeseci počeo novi program Hrvatske kao avio destinacije, ministar je ocijenio kako je on očito dao rezultate te će ove godine biti oko 20 posto letova više nego lani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Očekuje se više letova iz Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Španjolske, Italije, Austrije i Slovenije, a Cappelli dodaje kako iz svih destinacija idu dodatni letovi te da je ulog od oko 32 milijuna kuna donio rezultate.

Također je istaknuo kako sezonski letovi ove godine počinju znatno ranije, a završavaju znatno kasnije, što je ukupno oko 30 dana više nego lani i što će dodatno popuniti kapacitete. 

U izlaganju na skupu, ministar Cappelli je rekao da se mijenja struktura gostiju, da je sve više parova bez djece, koji traže razne sadržaje i aktivnosti te da je upravo tu prostor za agencije.

Naglasio je da će se raditi na ujednačavanju kvalitete, da će svaka soba koja se iznajmljuje morati imati i kupaonicu, osim onih koje se nalaze u zaštićenim objektima.

Najavio je da će od jeseni biti moguće kreditiranje za podizanje kvalitete soba i apartmana, tj. za izgradnju bazena i drugoga te da će se omogućavati krediti HBOR-a s kamatnom stopom od 3 do 4 posto, na deset godina i uz poček od godinu dana.

Ministar je najavio i pojačano privlačenje turista s Dalekog Istoka te iz Amerike.

Predsjednik Udruge hrvatski putničkih agencija (UHPA) Tomislav Fain rekao je da će sezona, po svim najavama, biti rekordna, za što su svi zaslužni te da je riječ o sinergiji javnog i privatnog sektora i uloženom trudu. Sad ubiremo plodove našega rada zadnjih 20-ak godina, rekao je.

Ministar Cappelli danas će s ministrom mora, prometa i infrastrukture Olegom Butkovićem posjetiti Grad Novi Vinodolski, koji ove godine obilježava 140 godina organiziranog bavljenja turizmom te razgovarati s lokalnim čelnicima. 

Ministar će u Novom Vinodolskom obići i nekoliko turističkih objekata pa će tako posjetiti i marine Novi i Mitan, koje zajedno imaju gotovo 4000 vezova, Hotel Lišanj, koji ima oko 180 uređenih soba i druge objekte.

Riječ je o dodatnoj kvaliteti na crikveničko-vinodolskoj rivijeri, rekao je Cappelli, dodajući kako je riječ o dijelu primorja, uključujući i dio prema Opatiji, koji je na neki način još zapušten kao aviodestinacija te da je u cijelom Kvarnerskom zaljevu tu moguće napraviti iskorak. Istaknuo je i kako će država, HTZ i Ministarstvo ove godine zračnu luku na otoku Krku poduprijeti s 25 milijuna kuna, da će se podići kvaliteta tog aerodroma i poduprijeti dodatne aviolinije. Pregovara se i s Eurowingsom kako bi Rijeka postala baza za tu kompaniju, naveo je. Tako će Kvarnerski zaljev, pogotovo crikveničko-vinodolska rivijera, dobiti i goste koji više troše i dolaze od travnja do listopada, kazao je Cappelli.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'
VELIKA POTRAGA U SRBIJI

Misterij nestanka male Danke (2): 'Zlatno je dijete. Mirna i šutljiva, hoće prići svakome'

Na istoku Srbije od utorka poslijepodne traje potraga za Dankom Ilić (2). Traže je stotine volontera i policajaca, teren pretražuju i rudari. Pomoć nudi i naš HGSS