Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
48 komentara

Profesorica M. Sanader: Samo kopam, ne želim govoriti o Ivi

Mirjana Sanader odbila je razgovarati o utamničenom suprugu Ivi i privatnom životu. Od iskapanja na novoj lokaciji Gardun očekuje pronalazak vrijednih eksponata

Ivana Ivanović/Pixsell
Foto: Ivana Ivanović/Pixsell
48 komentara

Mirjana Sanader, supruga utamničenog bivšeg premijera i profesorica na Odsjeku za arheologiju Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, vratila se u ponedjeljak u Trilj i nastavila arheološka istraživanja na predjelu Gardun. Uz profesoricu Sanader iskapanja nadgledaju njen asistent Dino Demicheli i dr. sc. Domagoj Tončinić. Dok je 12 studenata vrijedno kopalo u potrazi za novim artefaktima, profesorica Sanader ih je obilazila kao pčela cvijeće. Nije bila raspoložena za razgovor o iskapanjima na novoj lokaciji, a još manje o suprugu i privatnom životu.

U međuvremenu bivši premijer je najavom povratka u Hrvatsku uzburkao duhove u redovima bivše stranke. Pismom iz salzburške ćelije, u kojoj je od 10. prosinca, najavio je kako će sljedeći tjedan od višeg suda zatražiti da ga što prije izruče u Hrvatsku. Nakon povratka čeka ga mjesto u Remetincu, koji se posljednjih mjeseci prilično ispraznio.

Kako se u nekim Uskokovim istragama do podizanja optužnica čeka još samo njegovo očitovanje o optužbama, nakon povratka u zemlju mogao bi često biti u sudnicama.

Iskapa legiju koja je ludo voljela rasipnoga Kaligulu    

U Tilurijumu pokraj Trilja ostaci su VII rimske legije, koja je nakon svrgavanja rastrošnog cara Kaligule htjela srušiti njegova nasljednika Klaudija. Kaligula, koji je imao ego usporediv sa Sanaderovim, priređivao je višednevne zabave na kojima se nije štedjelo na jelu i piću. Sebe je smatrao carem i bogom. Sagradio je hram posvećen sebi, a konja proglasio senatorom.

Sanadera brani i Prodanović

Da točno je. Gospodin Sanader mi je potpisao punomoć, rekao je poznati odvjetnik Čedo Prodanović za Jutarnji list. Sanaderovu će obranu voditi zajedno s odvjetnikom Goranom Suićem kojeg je bivši premijer već prije angažirao. Prodanović kaže kako će se braniteljski tim pojačati tek kada budu podignute optužnice. 

Sanader, podsjetimo, je nedavno najavio kako se neće više protiviti izručenju Hrvatskoj. 

Sanader u kolicima: Ozlijedio nogu na stepenicama

Prodanović je za Dnevnik.hr rekao kako je bivši premijer imao malu nezgodu na stepenicama. Iskrenuo je nogu i ima gips te hoda na štakama ili se kreće u kolicima, no nije ništa strašno, rekao je Prodanović. 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message