Obavijesti

News

Komentari 6

'Čeka nas promjenjiv vikend, u Sinju -9°C, ubrzo će i snijeg'

'Čeka nas promjenjiv vikend, u Sinju -9°C, ubrzo će i snijeg'
1

Jutarnje temperature zraka često su niže od prosječnih za ovo doba godine, dok su popodne više od prosjeka. Ponegdje će promjene biti prilično zamjetne, ne samo u temperaturi već i u naoblaci

VIDEO

Dinamičan siječanj, kako kaže meterolog Zoran Vakula, donio je nestabilnost u temperaturi diljem Hrvatske no ništa iznad prosjeka za ovo doba godine. 

Tako je u Kninu u utorak ujutro izmjereno -6 °C, dok je poslijepodne najviša temperatura iznosila čak 15 °C, odnosno, od najhladnijeg jutra do jednog od najtoplijih dana u siječnju. Slično je bilo i u Sinju gdje je ujutro izmjereno -9 °C, a poslijepodne čak 13 °C. U srijedu je, pak, u Kninu izmjereno od 6 do 11 °C, dok u Sinju od 4 do 10 °C, iako podjednako sunčano, u temperaturi zamjetno drugačije.  

Pokretanje videa...

Kad se male šape slože: Psići si napravili put kroz snijeg 01:10

- Nije najveći siječanjski dnevni temperaturni skok, no nije ni daleko od njega - rekao je Vakula za HRT

Dnevni porast temperature osjetio se i na Jadranu, gdje je bilo i najtoplije - u Dubrovniku i Hvaru izmjereno je visokih 15 °C. Također je i u Istri bilo iznadprosječno toplo uz najvišu temperaturu zraka od 13 °C u Pazinu, ali tek nakon jutarnjih temperatura od - 4 °C. Za neke su ovi 'skokovi' u temperaturi možda malo teže podnošljivi, no to nije neobično za noć s burom i dan s ponekim oblakom, što je rezultat djelovanja polja visokog tlaka koje će i sljedećih dana biti glavni čimbenik stabilnog vremena. 

Pokretanje videa...

00:45

U Slavoniji i Baranji, ali i u drugim krajevima sljedećih dana mogući su oblaci, osobito tijekom vikenda, kada je najveća vjerojatnost da će ponegdje pasti i koja pahulja snijega ili kišne kapi. 

Vakula upozorava i na maglu koja će biti, ne samo u unutrašnjosti, već i na moru. 

Temperatura zraka još će porasti u mnogim mjestima, tako će poslijepodnevna u unutrašnjosti iznositi čak 10 °C, a ponegdje i više. Ipak, bez obzira na porast u temperaturi, jutra će na kopnu biti i dalje vrlo hladna, gotovo posvuda uz minuse pa čak i u Dalmaciji, gdje će za vikend ponovno pojačati bura, posebice podno Velebita. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i  Hrvatsku...
NEVJEROJATNO

VIDEO Pogledajte nebo iznad Grčke! Ovaj fenomen uskoro bi mogao pogoditi i Hrvatsku...

ATENA, GRČKA Jaki vjetrovi donijeli su saharski pijesak koji je prekrio dijelove Grčke, među njima i glavni grad Atenu. Kažu kako je to jedan od najgorih slučajeva koje vežu za pustinjski pijesak u šest godina. Prema projekcijama Copernicusa, ova meteorološka pojava mogla bi pogoditi Hrvatsku krajem mjeseca