Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
116 komentara

Troje proruskih prosvjednika ubijeno je na istoku Ukrajine

Dok se čekaju prvi pregovori ove vrste od početka krize u Ukrajini, ukrajinska vojska uzvratili je vatru i ubila tri proruska separatista u Mariupolu. Ranili su još 13 ljudi

REUTERS
Foto: REUTERS
116 komentara

Rusija, SAD, EU i Ukrajina danas će sjesti za stol u Ženevi kako bi pokušali smanjiti tenzije oko istočne Ukrajine. Ovo će biti prvi sastanak takve vrste od početka krize, piše BBC .

Situacija u zemlji dovela je do najveće krize između Rusije i SAD-a od Hladnog rata.

SAD i EU traže prekid napetosti i da se 40.000 ruskih vojnika povuče s granice. Ukrajina je već tražila Rusiju da ne podržava aktiviste. Rusija se oštro protivi rušenju predsjednika Janukoviča s vlasti i predložila je novi ustav koji daje veću moć regijama.

Barack Obama najavio je nove sankcije Rusiji, ako pojačaju pomoć koju pružaju separatistima. Otvoreno je za krizu optužio Moskvu.

Zapad tvrdi kako Rusija pomaže aktivistima u okupaciji državnih zgrada. Separatisti su napali vojnu bazu u Mariupolu , a ukrajinske snage uzvratile su paljbu.

Sukob s vojskom

Ukrajinski ministar unutarnjih poslova Arsen Avakov objavio je kako su u sukobu s ukrajinskim snagama poginula tri proruska aktivista u Mariupolu.

Antiteroristička akcija, koju je najavila Ukrajina se nastavlja. Poslali su pojačanja i helikoptere. Avakov tvrdi da su ranili još 13 separatista i zarobili 63.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message