Obavijesti

News

Komentari 38

Celakoski: Zapamtit će dan kad su taknuli u Varšavsku

Celakoski: Zapamtit će dan kad su taknuli u Varšavsku
7

Teodor Celakoski, vođa akcije Pravo na grad rekao je ispred zgrade HDZ-a da je ovo početak njihovih akcija i spomenuo golf terene, šume...

VIDEO

Prosvjednici, njih 500-ak, su u 18 sati došli pred sjedište SDP-a na Iblerovom trgu gdje ih je dočekao predsjednik stranke Zoran Milanović i njegovi suradnici, predsjednik zagrebačkoga SDP-a Davor Bernardić i predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem. Prosvjednici su im odmah počeli vikati: 'Jedite gov.., vi ste krivi, kako vas nije sramota...', a Zoran Milanović ih je pozvao na mirni razgovor u prostorijama stranke. Kako doznajemo SDP-ovci su ranije stavili hladiti nekoliko desetaka kartona vode kako bi ih podijelili prosvjednicima za osvježenje.
- Ako želite, 'ajmo unutra razgovarati. Mi smo spremni na dijalog. Nismo htjeli zvati policiju kao oni jučer jer mi ne šaljemo redarstvenike na građana u mirnom prosvjedu - rekao je okupljenima Milanović. Naime, SDP-ovci su intervenirali u Policijskoj upravi zagrebačkoj da se maknu policajci koji su bili na Iblerovom trgu prije početka prosvjeda. Kako kažu, htjeli su da ovo budu mirni prosvjedi bez policije i bez redara. Prosvjednici su odbili njihov poziv na razgovore.
- Niste vi glumci pa da imate takav smiješak - rekao je Milanoviću glumac Vili Matula, koji je uz Uršu Raukar, Teodora Celakoskog i Peru Mrnarevića bio u redovima prosvjednika. Milanović mu je odgovorio da 'ovo nije kazalište'. Prosvjednici su objašnjavali kako je je SDP kriv jer nije na vrijeme reagirao na slučaj Varšavska. Dodali su kako neće na njihovoj grbači skupljati političke poene. Nakon Iblerovog trga prosvjednici su se uputili prema HDZ na Trgu žrtava fašizma, nakon što su pročitali proglas 'Ne damo Varšavsku'. Proglas su na kraju ostavili pred vratima SDP-a, kao i jednu limenu ogradu koji su donijeli. Drugu ogradu postavit će ispred HDZ-a. Urša Raukar pročitala je proglas i rekla kako će se i dalje nastaviti boriti za Varšavsku. Tomislav Tomašević iz Zelene akcije rekao je kako su HDZ i SDP suodgovorni za situaciju u Vrašavskoj.
- Hvala prosvjednicima i na balkonima, a što se tiče Bandića, kod njega smo već bili i tražili njegovu smjenu. SDP-ova vlast omogućila je izgradnju garaže u Varšavskoj. Mijenjao se ne samo GUP. nego i uređenje cijelog bloka. Dizanjem ruke, dali su podršku Bandiću i ne mogu pobjeći od odgovornosti - rekao je Tomašević. Prosvjednici zahtijevaju da se radovi u Varšavskoj obustave jer u njima sudjeluju poduzeća Zagrebačkog Holdinga koja plaćaju građani. 'Zrinjevac' je u četvrtak posjekao stabla u Varšavskoj.
- Ako radovi ne stanu, imamo različite prijedloge, a jedan nam je predložio građanin: ako Plinara i Vode nastave asistirati radovima, neka građani odbijaju plaćati račune Holdingu. Ovaj prijedlog ćemo razmotriti - rekao je Tomašević te dodao kako je drugi zahtjev da se hitno sazove izvanredna sjednica Skupštine na kojoj se Skupština treba očitovati je li rampa javni interes. Kod spomena ministra Karamarka i uhićenja građana prosvjednici su vikali: 'Ostavka, ostavka'. Također, cijelo vrijeme su vikali: 'Dolje SDP, dolje HDZ' i 'Svi ste vi mafija', a Milanoviću: 'Lažove, lažove'. Vili Matula rekao je kako se Zoran Milanović samo zna smješkati i cerekati. Svi koji su u četvrtak bili uhićeni, u petak su stavili crvene trake oko ruke. Nešto nakon 19 sati pred središtem HDZ-a se okupilo više od petstotinjak građana. Prilaz HDZ-u bio im je onemogućen pa su stajali kod fontane. Zatražili su smjenu ministrice graditeljstva Marine Matulović Dropulić. Naglasili su da policija nije privatna te da se njeni čelnici ne bi trebali sastajati s Horvatinčićem.
- Zapamtit će dan kada su taknuli Varšavsku. U idućih šest mjeseci planiramo još akcija diljem Hrvatske za golf terene, Brijuni rivieru, devastaciju javnih površina, otimanje šuma... - rekao nam je Teodor Celakoski. Prosvjednici su krenuli prema Varšavskoj iako je nekima od njih pristup zabranjen.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 38
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a