Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
37 komentara

Čelnica Siska: Zbog ovih 11 vijećnika niste dobili odštetu

Gradonačelnica Siska optužuje oporbene vijećnike da su neglasanjem za rebalans proračuna spriječili i isplatu pola milijuna kuna pomoći onima koji su prijavili štete

Nikola Čutuk/Pixsell
Foto: Nikola Čutuk/Pixsell
37 komentara

Unatoč prisutnih 23 vijećnika jedanaestero njih je odlučilo uskratiti vam pomoć i ne podržati rebalans proračuna. Svoj glas za vašu odštetu nisu dali Zdenko Batinjan, Vlado Brodarac, Ivan Capan, Iva Devčić, Kristina Grubec, Milan Ivanković, Zdenko Koren, Anita Sinjeri Ibrišević, Ivica Valent, Darko Žak i Miljenko Žamarija,  dio je pisma kojeg je 16. srpnja na adrese 133 poplavljene obitelji poslala gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček.

U pismu ona optužuje oporbene vijećnike da su, svojim neglasanjem za predloženi rebalans proračuna zbog čega nije bilo dovoljno glasova, spriječili i isplatu pola milijuna kuna pomoći onima koji su prijavili štete od ovogodišnjih poplava. Visina odštete koju Grad namjerava isplatiti je, ovisno o prijavljenoj šteti, od 200 do 20.000 kuna, no sada će isplata biti na jesen. Prozvani oporbeni vijećnici danas su to pismo ocijenili i neargumentiranim optužbama kojima gradonačelnica želi prikriti svoju nesposobnost.

– Kristina Ikić Baniček je vlast, ona ima svoju većinu za koju se trebala potruditi da ju osigura. Rebalans nije donesen zbog čelnika jedne stranke njene koalicije (HSU) koji se nije pojavio na sjednici pa vladajući nisu imali dovoljno glasova. Mi smo na početku mandata rekli da nećemo sudjelovati u izvršnoj vlasti, a nismo mogli prihvatiti predloženi rebalans koji je smanjivao komunalni standard, a povećavao iznose za plaće, rekao je čelnik HSLS-a Miljenko Žamarija.  Oporbenjaci su isticali kako su i za sam proračun govorili da je nerealan i da ih je gradonačelnica poslušala tada, rebalans ne bi bio potreban sada.

– Nismo glasali protiv isplate, nego protiv predloženog rebalansa. Neizglasavanje je odgovornost većine koja nije postigla da se on prihvati - rekla je Anita Sinjeri Ibrišević (HSS).

– Povećanje mase plaća se odnosi na plaće zaposlenih u novom vrtiću na Zelenom brijegu, a neka oporbeni vijećnici nađu uvjerljivije isprike Siščanima zašto su glasali protiv pomoći poplavljenima. Kada se netko ne ponaša ljudski za to nema isprike, komentar je gradonačelnice Ikić Baniček.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message