News

Komentari 3

Čelnik njemačkih protestanata primio nekoliko prijetnji smrću

Čelnik njemačkih protestanata primio nekoliko prijetnji smrću

Predsjednik Vijeća Njemačke protestantske crkve Heinrich Bedford-Strohm primio je nekoliko prijetnja smrću nakon što je ova crkva najavila nabavljanje vlastitog broda koji bi spašavao brodolomce migrante

"Primio sam prilično konkretne prijetnje smrću zbog angažmana oko spašavanja izbjeglica", rekao je Heinrich Bedford-Strohm u razgovoru za subotnje izdanje dnevnika Augsburger Allgemeine.

Bishop Bedford-Strohm visits JVA at Christmas

Rekao je kako prijetnje "ne uzima previše ozbiljno" ali ih prijavljuje policiji kako bi svaki ovakav slučaj bio zabilježen.

Predsjednik Vijeća Njemačke protestantske crkve, koja predstavlja nekoliko luteranskih i evangeličkih crkava u Njemačkoj, odbacio je optužbe da je crkvi ovom akcijom stalo do publiciteta.

"Ova akcija nije povezana s političkim aktivizmom", rekao je Bedford-Strohm i pojasnio kako se i ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer založio za spašavanje brodolomaca u Sredozemlju.

Annual Reception of the Protestant Church in Germany

"Ja ga u potpunosti podržavam u njegovom nastojanju da za akciju spašavanja dobije podršku ostalih zemalja članica Europske unije. Ali mi ne smijemo sjediti, ništa ne poduzimati i čekati da se Europa dogovori. Mi moramo djelovati odmah", rekao je Bedford-Strohm.

Njemačka protestantska crkva najavila je prije nekoliko tjedana planove o kupnji vlastitog broda koji bi spašavao brodolomce na migrantskoj ruti u Sredozemlju.
Prema informacijama Bedford-Strohma, planovi o nabavci i registraciji broda "napreduju dobro".

Najčitaniji članci