Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Centar Supernova je siguran, otvorit ćemo ga u studenom'

Zbog oštećenja nastalih na visokosofisticiranoj opremi bilo je nemoguće u veoma kratkom periodu donijeti najpreciznije procjene nastale štete, piše u priopćenju i isitče se da je konstrukcija neoštećena

Foto: Dino Stanin/PIXSELL
5 komentara

Trgovački centar Supernova iz Zadra čije su podzemne prostorije potpuno potopljene u nevremenu prošli tjedan priopćenjem je izvijestio kako su stručne službe utvrdile da elementi konstrukcije nisu oštećeni te je centar siguran. 

- Najpogođeniji dijelovi centra su očišćeni od vode i grubih materijala. Stručne službe i dalje obavljaju detaljnije analize i otklanjaju kvarove na električnim instalacijama koje su stradale u poplavi.

Zbog oštećenja nastalih na visokosofisticiranoj opremi bilo je nemoguće u veoma kratkom periodu donijeti najpreciznije procjene nastale štete. Nakon preliminarnih obilazaka i izvida naših stručnih službi, vještaka, tehničara i inženjera, utvrđeno je kako su elektroenergetska i strojarska postrojenja koja se nalaze na etaži -1 u potpunosti poplavljena. Prije svega radi se o transformatorskoj stanici, visokonaponskom, srednje naponskom i niskonaponskom postrojenju i drugim instalacijama koje se nalaze u garaži. Poduzete su mjere kako bi se navedena postrojenja u što kraćem roku sanirala i stavila u pogon - dodaje se u priopćenju.

Ističu da im je prioritet što prije osposobiti centar za rad pogotovo zato što je u njemu zaposleno 600 ljudi.

- Prema prvim procjenama otvorenje centra može se očekivati u studenom 2017., a o ponovnom vraćanju Supernova centra Zadar u potpunu funkcionalnost javnost će biti obaviještena putem službenih kanala centra - stoji u zaključku.

Možda vas zanima i ovo:
Message