Obavijesti

News

Komentari 15

'Centralna zgrada KB Dubrava radi, otvorili smo je taman na vrijeme. To je dio kriznog plana'

'Centralna zgrada KB Dubrava radi, otvorili smo je taman na vrijeme. To je dio kriznog plana'
4

'Mi smo dogovorili taj model. Međutim, jasno je da osoblje KB Dubrava i zbrinjavanje bolesnika na ovaj način nije dostatno. Zahvalio bih svim ostalim zdravstvenim djelatnicima koji dolaze za pomoć u radu i liječenju u KB Dubrava', poručio je Lukšić

VIDEO

Ivica Lukšić, v.d. ravnatelja KB Dubrava, ispričao je kako izgleda rad u bolnici u kritična vremena kao što su ova. Rekao je kako su jučer pustili u rad centralnu zgradu KB Dubrava.

- To je bilo taman na vrijeme, rekao bih, jer jutros imamo 250 bolesnika, od toga je 42 na respiratoru. To znači da svi naši kapaciteti koje smo imali, planirali, ne bi više bili dostatni i mi smo morali proširiti se. Uostalom, to je bio dio plana od početka stvaranja PRIC-a u Dubravi - poručio je Lukšić te dodao da prijedlozi ekspertne skupine Ministarstva zdravstva imaju svoje logičnosti, javlja N1.

Imamo 2399 novozaraženih, preminulo je 35 pacijenata
Imamo 2399 novozaraženih, preminulo je 35 pacijenata

- Imaju i, rekao bih, dobar cilj. Mi smo dogovorili taj model. Međutim, jasno je da osoblje KB Dubrava i zbrinjavanje bolesnika na ovaj način nije dostatno. Zahvalio bih svim ostalim zdravstvenim djelatnicima koji dolaze za pomoć u radu i liječenju u KB Dubrava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

V.d. ravnatelja KB Dubrava objasnio je da je dogovor o pojačavanju u stručnom osoblju takav da im liječnici i sestre odnosno tehničari dolaze 'u timovima, radi lakšeg funkcioniranja', jer, kako je kazao, oni se međusobno poznaju, stoga lakše funkcioniraju. Rekao je da će im liječnici i sestre iz KB Dubrava pomagati da se lakše snađu, te da je to 'kombinacija koja je dobra, poticajna, pokazuje solidarnost'.

Zagreb: KB Dubrava od danas postala je samo covid-bolnica

- PRIC u Dubravi je i osnovan kao podrška Infektivnoj klinici i ta suradnja je od prvog dana dobra i intenzivna, svakodnevna. Centar je podijeljen na dva dijela; na respiracijski centar, gdje glavnu ulogu imaju internisti, pulmolozi i ostali, a intenzivistički centar vode intenzivisti i anesteziolozi.

- Noćas je u KB Dubrava primljeno 40 bolesnika oboljelih od covida. Vi te ljude morate negdje smjestiti, morate im dati kisik, morate im dati lijekove. Morate organizirati zbrinjavanje. Naravno da je to vrlo složeno. Sigurno da nije svima večera isporučena u sedam sati, ali ono što je trebalo, ono što je važno za njihovo liječenje, napravljeno je - rekao je Lukšić.

Broj slučajeva zaraze prešao je 50 milijuna: Najgore je u SAD-u
Broj slučajeva zaraze prešao je 50 milijuna: Najgore je u SAD-u

Krizni plan za bolnice

Sve zagrebačke bolnice zapravo postaju jedna bolnica na više lokacija, a dijele sestre, doktore i aparaturu.

Ravnatelji bolnica jučer su održali izvanredni sastanak s ministrom zdravstva Vilijem Berošem i dogovorili su da će bolnice nastaviti s radom u kriznim uvjetima. KB Dubrava od jučer ne prima pacijente koji nisu covid-pozitivni, bolesnike je razmjestila po drugim bolnicama, donosi Jutarnji list.

Zagreb: KB Dubrava od danas postala je samo covid-bolnica

Jutarnji piše da je jedan od sudionika tog sastanka to pojasnio ovako - sve će zagrebačke bolnice postati jedna bolnica na više lokacija.

- Ministar Beroš je ravnatelj, a svi ostali su mu zamjenici. Međusobno se dijele sestre, doktori i aparatura prema potrebama, dakle svi smo u istom timu. Situacija je kao u ratu - objasnili su.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a