Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
141 komentara

Cenzuriranje medija: Porez na kritiku vlasti nas ne zaustavlja

24sata reagirala su jumbo plakatima na diskriminirajući porez, koji nas neće spriječiti da budemo kritični prema političarima, a uvijek ćemo biti u službi građana

24sata
Foto: 24sata
141 komentara

Sve hrvatske novine u ponedjeljak, potpuno suprotno demokratskim i tržišnim načelima EU, moraju objavljivati koliko riječi imaju.

Posljedica je to diskriminirajuće odluke da se PDV na novine plaća po broju riječi.

24sata odlučila su reagirati i 'jumbo' plakatima na taj apsurdni potez, koji su i međunarodno i europsko udruženje novinara osudili kao medijsku cenzuru.

Da je riječ o grubom nasrtaju politike na slobodu medija, potvrđuje i to što Vlada nije ni pokušala, pa ni uspjela, na primjeren način objasniti motive za takav bizaran kriterij od 25.000 riječi, koji ne postoji nigdje u Europi. Zahvaljujući Milanovićevim “medijskim reformatorima”, Hrvatska je sad jedina članica EU koja umjesto PDV-a na novine ima PKV - porez na kritiku vlasti.

Takav porez krši hrvatske zakone i Ustav, ali i zakone EU. S obzirom na to da su nam čitatelji uvijek bili i bit će najvažniji, političari ni sad neće spriječiti da i dalje pišemo istinu o njima, ali na više od 25.000 riječi. Neće to uspjeti ni premijeru Milanoviću, koji očito nije u stanju podnijeti bilo kakvu kritiku.

Pred političkim pritiscima nikad se ne savijamo. Politički pritisci uvijek nas učine snažnijima. Tako će biti i ovaj put jer su 24sata novine koje su uvijek u službi građana, a ne političara.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message