News

Komentari 49

Čestitke! Croatia Airlines ima novu kapetanicu zrakoplova

Čestitke! Croatia Airlines ima novu kapetanicu zrakoplova

Ponosno predstavljamo našu novu kapetanicu. Naša kolegica Kristina Mlinarić upravo je položila kapetanski ispit i trenutno je jedina kapetanica zrakoplova u Hrvatskoj, objavila je CA

Kristina Mlinarić (38) položila je 7. srpnja uspješno kapetanski ispit i tako postala jedina žena pilot s tom titulom u Hrvatskoj. Uspješni kapetanski check obavila je upravljajući zrakoplovom Dash 8-Q400 na letu Zagreb - München – Zagreb.

Zagrepčanka Kristina je kapetanske epolete dobila 12 godina nakon zaposlenja u Croatia Airlinesu, tijekom kojih je radila kao kopilotkinja zrakoplova Airbus i u zraku provela više od 6000 sati. Sredinom veljače ove godine počela je obuku za kapetana zrakoplova Dash 8-Q400 te je, nakon teorijskog školovanja, provjera na simulatoru i takozvanih linijskih letova, ušla u povijest hrvatskog civilnog zrakoplovstva.

- Kristina je prilično samozatajna djevojka i ne voli se baš eksponirati u javnosti. Avioni i letenje su njezin život i to joj je najbitnije - rekli su u Croatia Airlinesu.

Sa zadovoljstvom se prisjećaju i bivše kapetanice Dunje Kuvalje (40), koja je 2008. godine postala prva kapetanica aviona Airbus A 320 u Hrvatskoj.

- U samoj tehnici leta između žena i muškaraca nema razlike. Žene mogu raditi nekoliko stvari istodobno pa bi to mogla biti čak i mala prednost - rekla je tada Kuvalja, koja je još kao djevojčica u osnovnoj školi odlučila postati pilotkinja.

Već neko vrijeme ne radi u Croatia Airlinesu, pa je sad Kristina jedina kapetanica te kompanije. Nadaju se da će je uvijek pratiti lijepo vrijeme i da će uživati u svakom novom letu.

 

Najčitaniji članci