Obavijesti

News

Komentari 28

Procurila snimka iz Sirije: Rusi ozlijedili četiri američka vojnika

Procurila snimka iz Sirije: Rusi ozlijedili četiri američka vojnika

Na Twitteru su se pojavile snimke susreta američkih i ruskih snaga na kojima se vidi kako se vozilo, navodno rusko, zalijeće u američko, dok sve u niskom letu nadgleda jedan ruski helikopter

VIDEO

Najmanje četiri američka vojnika ozlijeđena su nakon sukoba s ruskim vojnicima na sjeveroistoku Sirije. Okolnosti incidenta nisu poznate, a Politico javlja kako se on dogodio ovog tjedna. 

Iz šturog izvješća Pentagona poznato je kako vojnici nisu teže ozlijeđeni te da se radi o blagim kontuzijama i potresu mozga. 

Na Twitteru su se pojavile snimke susreta američkih i ruskih snaga na kojima se vidi kako se vozilo, navodno rusko, zalijeće u američko, dok sve u niskom letu nadgleda jedan ruski helikopter. 

Pentagon nije potvrdio autentičnost snimki, no u izvještaju potvrđuju kako se rusko vozilo namjerno zabilo u vozilo "koalicije", odnosno američkih i saveznih snaga u Siriji. 

- Više ruskih vozila na nesiguran je način krenulo u potjeru za američkima - navode u američkom ministarstvu obrane.

Iako je Donald Trump naredio povlačenje američkih snaga iz Sirije, ondje se još uvijek nalazi oko 500 vojnika, većinom na sjeveroistoku države. Oni se ondje zajedno s protivnicima režima Bašara al-Asada bore s ostacima Islamske države, a iako u relativnoj blizini operiraju i ruske snage, koje su u savezu s Asadom, dosad se uvijek pazilo da ne dolazi do bliskih susreta pripadnika vojski svjetskih supersila.

Kako javlja Politico, Rusi su u proteklih nekoliko mjeseci počeli sve više prodirati na teren koji su prethodno kontrolirali Amerikanci, nastojeći ih tako do kraja izgurati iz te države.

Iako je dosad znalo biti manjih incidenata, oni su bili izrazito rijetki, a samo jedan je bio nasilan. Riječ je o višesatnoj bitki do koje je došlo 2018. godine, a u kojoj su američki komandosi ubili 200 do 200 pripadnika Asadovih snaga i ruskih plaćenika iz privatne kompanije Wagner group.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'
UŽIVO: REZULTATI IZBORA

Penava: 'Znam s kim nećemo razgovarati'; Grmoja: 'Nećemo Milanovića za premijera'

Izbori su iza nas, obrađeni su svi glasovi, a sada kreće političko nadmudrivanje. Tko će s kime koalirati i stvoriti većinu...

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef
IZBORNA NOĆ U MOSTU

Marija Selak skinula štikle, Bulj pokidao narukvicu, Petrov pao u drugi plan - više neće biti šef

Božo Petrov došao je nešto prije 19 sati, ali je netragom nestao, pričalo se da je otišao kući oko 22 sata. Ipak, zvali su ga nazad. Ubrzo više neće biti predsjednik i Most traži novog šefa stranke
Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...
KOMENTAR BORISA RAŠETE

Domovinski pokret u rukama drži ključeve nove Vlade, ali...

Plus+ Birači nisu previše kaznili HDZ ni za brojne afere, niti za Lex AP, ni za Turudića. Naprotiv, uz ovako visoku izlaznost njihova politika dobila je legitimaciju. A za nastavak vladavine trebat će im solidna trgovačka vještina