News

Komentari 42

Četiri Djeda Mraza opljačkala zlatarnicu, pobjegli s 410.000 $

Četiri Djeda Mraza opljačkala zlatarnicu, pobjegli s 410.000 $

Naoružani s dva kalašnjikova, Djedovi Mrazovi prošli su kraj osiguranja u shoping centru u Tirani na Badnjak. Čekao ih je auto s vozačem. Kasnije su zapalili auto

Četiri pljačkaša zamaskirana u Djedove Mrazove orobila su zlatarnicu i pobjegla s nakitom vrijednim 410.000 dolara u predgrađu Tirane na Badnjak, piše Global Times. Pljačkaši su iskoristili božićnu atmosferu i prošli osiguranje u trgovačkom centru Tirana East Gate s dva Kalašnjikova

Nadzorne snimke pokazale su kako su upali u zlatarnicu i uperili oružje u zaposlenike. Gomile zlatnih narukvica, lančića, prstenja natrpali su u dvije torbe i pobjegli. Samo dvije minute kasnije snimljeni su kako ulaze u auto s vozačem koji ih je čekao. 

Na sreću, nitko nije stradao, ali su pljačkaši izazvali paniku među mnogobrojnim kupcima. 

Albanska policija stigla je nakon pljačke. Ispitali su 14 svjedoka. U kanti za smeće pronašli su oružje. Kasnije su otkrili napušteni i zapaljeni Mercedes. Vjeruje se kako su Djedovi nastavili bježati pješice.

Lokalni mediji tvrde kako je u gradu došlo do pucnjave između bande i policije. Vjeruje se kako je bila riječ o tim pljačkašima.

Sličan slučaj zabilježen je i u Prizrenu na jugu Kosova, gdje su u četvrtak ujutro tri naoružane osobe u kostimima Djeda Mraza neuspješno pokušale opljačkati draguljarnicu. Pucali su i  ranili vlasnika i još jednu osobu.

Najčitaniji članci