Obavijesti

News

Komentari 153

Četiri mrtve žene u četiri dana: Ana je bila krvava i na podu...

Četiri mrtve žene u četiri dana: Ana je bila krvava i na podu...
1

Dvije žene izbodene su na smrt, djevojka je ostavljena da umre, a starica je ubijena u svom domu. Kad se počelo “kopati”, utvrdilo se kako institucije ne rade svoj posao kako treba...

VIDEO

Svakodnevno se vozila kroz ulicu na biciklu, išla je k’o raketa. Bila je jako vitalna žena koja je hranila kokoši i prodavala jaja, kažu susjede Ane Strahije (78), čije su tijelo u ponedjeljak pronašli u njezinoj kući u Ulici Vladimira Rojka u Novakovcu. Međimurska policija, koja sumnja na nasilnu smrt, jučer je provodila očevid, a do zaključenja ovog izdanja još nisu objavili radi li se o ubojstvu. Anin sin jedinac, koji živi u susjednom naselju, rekao je kako majku nije posjetio gotovo mjesec dana, ali da ju je redovito viđao na biciklu kad je prolazio kroz Novakovac.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

01:16

Anina susjeda Olga K. zabrinula se jer je danima nije vidjela. Stoga je u ponedjeljak odlučila vidjeti što je s njom. Iz daljine je vidjela svjetlo u kući i zaključila kako je teta Ana doma. Pretpostavila je da se vratila iz Njemačke u koju je znala povremeno otići. Naime, u Njemačkoj je radila 35 godina i zaradila mirovinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
'Sve je bilo razbacano': Sumnja na provalu, pronašli tijelo žene
'Sve je bilo razbacano': Sumnja na provalu, pronašli tijelo žene

- Hodajući prema njezinoj kući doista sam mislila da je bila u Njemačkoj, jer bi se uvijek javila na telefonski poziv kad bi se vratila u kuću u kojoj je živjela sama. Ulazeći u dvorište nekoliko puta sam je pozvala. Kako se nije odazivala, viknula sam: ‘Ima li koga živog?’. Sad kad se sjetim, bolje da sam pregrizla jezik - rekla nam je Olga K. potresnim glasom. Kad je ušla u kuću, jer nitko nije otvarao vrata, zapuhnuo ju je neugodan miris i u polumraku je osjetila zujanje muha.

- Na stolu je bila rastvorena torbica, a na podu razbacane stvari. Koraknula sam malo dalje i vidjela moju dobru poznanicu da leži na podu - rekla nam je Olga K., koja je pomislila da je Ani pozlilo.

Kad sam ugledala njezinu desnu stranu lica, koja je bila crna, vjerojatno od krvi, povezala sam vonj i muhe te istrčala iz kuće - drhtavim glasom nam je Anina susjeda ispričala što je doživjela. Na izlazu je vidjela telefon na podu, što ju je navelo na zaključak kako je nesretna žena pokušala zvati u pomoć.

Bivša žena: Vjerojatno nije pio lijekove, mislio je da ga prate
Bivša žena: Vjerojatno nije pio lijekove, mislio je  da ga prate

Razbacane stvari pokazuju da je ubojica tražio novac ili vrijedne stvari, a jedna od pretpostavki je da je znao da je mirovinu zaradila u inozemstvu.

- Bila sam toliko uznemirena da nisam mogla nazvati policiju, nego sam otrčala do Anine susjede i od nje smo nazvale policiju - rekla nam je Olga K.

Pred maloljetnom djecom izbo ju je nevjenčani suprug

Događaj je dodatno potresao Međimurce koji su još zaprepašteni ubojstvom Violete O. (37), majke devetero djece, u romskom naselju. Ona se u nedjelju poslijepodne posvađala s nevjenčanim suprugom u njihovoj obiteljskoj kući u Piškorovcu. Nevjenčani suprug (36) fizički je nasrnuo na nju, a potom je ubo oštrim predmetom pred njihovom maloljetnom djecom, objavila je policija. Ženu su prevezli u čakovečku bolnicu, gdje je u ponedjeljak podlegla zadobivenim ozljedama.

Obdukcijom je na Odjelu patologije Županijske bolnice Čakovec utvrđeno da je 37-godišnjakinja preminula uslijed unutarnjeg krvarenja prouzrokovanog ubodnom ranom.

Nožem ubo ženu nakon svađe, a sve su gledala njihova djeca
Nožem ubo ženu nakon svađe, a sve su gledala njihova djeca

Upao u kuću i izbo maloljetnicu

Podsjećamo, u petak ujutro je rastrojeni Branko Rafajac (41) ni s čim izazvan upao u kuću ljudi u Malom Lošinju i napao ženu. Kad joj je njezina kći priskočila u pomoć, izbo ju je. Djevojka (16) podlegla je zadobivenim ozljedama. Nakon stravičnog događaja stanovnicima Malog Lošinja nikako nije bilo jasno kako je Rafajac, uz sve prijašnje i evidentirane probleme s drogom, psihičkim problemima i agresivnim ispadima te ozbiljnim prijetnjama bivšoj nevjenčanoj supruzi, bio na slobodi.

Kad se počelo “kopati”, utvrdilo se kako institucije ne rade svoj posao kako treba.

- Obavještavali smo policiju o odvratnim Rafajčevim napisima na društvenim mrežama, u kojima je vrijeđao kolegicu koja mu je bila na vratima pet puta nakon prijave bivše partnerice, a onda i prijave roditelja. Na policiji su nam, međutim, rekli da možemo ići samo s privatnom tužbom kolegice, koja je do Rafajca pokušavala doći - rekla nam je Branka Sepčić, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Cres-Lošinj. Lupale su mu na vrata, zvonile, nije otvarao, a kad bi se javio na mobitel, bio je vrlo neugodan. Dodaje da su od Psihijatrijske bolnice Rab odmah nakon prijave tražili dokumentaciju o Rafajcu, kontaktirali ih usmeno i pismeno, tražili liječnicu koja ga je vodila i liječila, no ni slova nisu dobili.

Ovo je R. R., muškarac koji je maloljetnicu pronašao mrtvu
Ovo je R. R., muškarac koji je maloljetnicu pronašao mrtvu

Susjedi 16-godišnjakinju našli umotanu u tepih 

I roditelji djevojke (16) preminule u Novom Zagrebu ogorčeni su radom institucija. Roditelji djevojke problematičnog ponašanja u petak su, tvrde, otišli u policiju s informacijama o tome gdje bi se mogla nalaziti njihova kći. Baka kaže da ih u policiji nisu ni saslušali. U subotu su djevojku našli mrtvu zamotanu u tepih i odbačenu poput smeća u zagrebačkom naselju Sopot. Radoje R. (30) na ispitivanju u policiji tvrdio je kako je konzumirao drogu u stanu u Šenovoj i od toga se onesvijestio, a kad je došao k sebi, djevojka je navodno već bila mrtva. Potom ju je zamotao u tepih i odnio nekoliko stotina metara dalje te bacio. Radoja R. pritvorili su na mjesec dana kako ne bi pobjegao i(li) ponovio nedjelo.

Nastavak ove priče o sigurnim kućama za žene u kojima više nema mjesta čitajte sutra...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 153
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a
Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1