Obavijesti

News

Komentari 12

Churchill 'postao' nepušač: Ali tko mu je ukrao cigaru?

Churchill 'postao' nepušač: Ali tko mu je ukrao cigaru?
4

Na ulazu u londonsku muzej posvećen Winstonu Churchillu i Drugom svjetskom ratu visi poster na kojemu nedostaje cigara u ustima tog premijera...

VIDEO

Fotografija Sir Winstona Churchilla, koja 'pozdravlja' posjetitelje na ulazu u istoimeni londonski muzej, iznenadila je poznavatelje lika i djela jednog od najpoznatijih britanskih premijera. Naime, na originalnoj fotografiji Churchill u ustima ima kubansku cigaru. No, na plakatu koji krasi muzej, cigara je misteriozno nestala. Iz muzeja tvrde kako nisu imali pojma da je fotografija retuširana te da se ne radi o antipušačkoj kampanji.
- U muzeju čak imamo plakate koji reklamiraju cigarete - rekao je upravitelj John Welsh, koji je ostao iznenađen činjenicom da na ulazu u muzej stoji fotomontaža.
- Imamo mnoge slike Churchilla, neke s cigarama, neke bez njih. Nismo uopće primijetili da na plakatu nešto nedostaje - opravdava se Welsh. I vlasnik muzeja Don Robinson nemalo se iznenadio.
- Da smo znali, sigurno ne bismo dali da se išta mijenja. Pokušavamo da sve bude autentično, a cigara je Churchillov simbol - rekao je Robinson. Uvjeren je da čovjek koji je pripremao plakat za izložbu sigurno nije ništa mijenjao te ga zanima kako je moglo doći do takvog propusta. Izvorna fotografija nastala je 1948. godine dok je Churchill otvarao sjedište britanskih zračnih snaga u Surreyju. Razliku na fotografiji primijetio je posjetitelj David McAdam. Odmah je otišao kod upravitelja.
- Tako izobličena slika pokazuje koliko je jak antipušački lobi. Toliko o tome da su samo komunisti uljepšavali svoju povijest - rekao je razočarani David.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a