Obavijesti

News

Komentari 162

'Cijela ova Vlada, na čelu s premijerom zrela je za ostavku'

'Cijela ova Vlada, na čelu s premijerom zrela je za ostavku'
3

Jasen Mesić i Sunčana Glavak otvoreno su napali Vladu. Navode da Ministarstvo kulture nije jedino u kojem je Državna revizija otkrila nepravilnosti u poslovanju

VIDEO

Cijela Vlada na čelu s premijerom Milanovićem zrela je za ostavku, ustvrdio je Jasen Mesić (HDZ) na tiskovnoj  konferenciji u Saboru. Argumentrirao je to podacima iz medija prema kojima Ministarstvo kulture nije jedino u kojem je Državna revizija otkrila nepravilnosti u poslovanju. 

Revizija otkrila nepravilnosti i u drugim ministarstvima?

- U resoru ministra Ivana Vrdoljaka u Ministarstvu gospodarstva navodi se podatak o sedam službenih kartica na kojima je potrošeno preko 340.000 kuna. Mogao se iščitati podatak da je potrošeno 1,2 milijuna kuna na sklapanje autorskih  ugovora, na što je revizija više puta upozorila. Je li to  nova praksa, o kojoj govore Pusić i Milanović o postavljanju nekih novih standarda? Da li je praksa da u Ministarstvu vanjskih poslova postoji osam kartica, prema podacima iz medija, na kojima trošak reprezentacije iznosi 711.000 kuna. Pitamo se na što zbog čega kad istovremeno to ministarstvo odustaje od EXPO-a u Milanu. Može se isčitati i slučaj ministra Jakovine gdje postoji dug od preko 300.000 kuna dignutih za službena putovanja, a prema podacima koje imamo nikad nisu opravdana  - pobrojao je Mesić.

HDZ na odgovor Vlade čeka više od godinu dana

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Upozorio je da više od godinu dana od Vlade, unatoč brojim požurnicama, Klub HDZ-a nije dobio odgovor na zastupničko pitanje tko i na koji način koristi službene kreditne kartice, sredstva reprezentacije, službena putovanja, postoje li odluke ako pravo na korištenje kartica imaju drugi djelatnici u ministarstvima, odluke o uvjetima korištenja službenih automobila, mobitela te načina kupovine avionskih karata.

'Možda će PR-ovci bolesnog čovjeka uvjeriti da nije bolestan'

Sunčana Glavak (HDZ) napomenula je da u trenutku kad u zemlji nedostaje novca za lijekove i za dežurstva liječnika, Vlada dopušta Ministarstvu zdravlja angažiranje PR agencije, koja će se baviti poboljšanjem kvalitete i učinkovitosti zdravstvenih usluga u Hrvatskoj. 

- Ako je netko bolestan u Hrvatskoj, onda će ga možda PR-ovci za nešto više od 2 milijuna kuna valjda uvjeriti da zapravo čovjek nije bolestan. Doista smo postali zemlja apsurda. Ima novaca za PR, nema novca za gladnu djecu u školama. Odred za čistoću Vlade koju je imenovao Milanovć ide od agencije do agencije, a možda bi bilo dobro da krenu od Vlade i samih sebe pa bi pronašli gdje curi novac - rekla je Glavak.

'Čestitke i pozdravi ministara mogu biti samo o privatnom trošku'

Dok čekaju na odgovor na pitanje o korištenju službenih kartica, u HDZ-u su Vladi poslali i novo, a zanima ih koliko je potrošeno na promidžbu ministarstava.

- Milozvučni glasovi i poruke zatrpale su proteklih tjedana radijski i TV eter. Čiji novac, koliko novca se troši na promidžbu da bi nas uvjerili u nešto što nitko ne vjeruje, a to je da oni dobro rade. Nitko nema pravo u Hrvatskoj sebe na ovakav način promovirati. Čestitke i pozdravi pojedinih ministara mogu biti samo o njihovom privatnom trošku - zaključila je HDZ-ovka. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21