News

Komentari 49

Šokantan kraj ljeta: Pljuskovi, olujno jugo i pad temperatura

Šokantan kraj ljeta: Pljuskovi, olujno jugo i pad temperatura

U nekim djelovima Hrvatske još će danas vladati nesnosne vrućine i može se očekivati vrhunac toplinskog vala. Ipak, na sjeverozapadu Hrvatske već danas su mogući pljuskovi s grmljavinom

Vrućina i jugo čekaju nas u nastavku posljednjeg kolovoškog vikenda, ali na zapadu nas čeka i promjena s pljuskovima i grmljavinom. Donosi je fronta i ciklona, koje će se početkom idućeg tjedna preseliti nad Hrvatsku, donosi  za HRT dipl.ing. Tomislav Kozarić iz DHMZ

Stoga, prije prave promjene u ponedjeljak, u nedjelju u Slavoniji i Baranji očekuje se vrhunac toplinskog vala.

Najviša temperatura oko 35, a ponegdje može dosezati i vrlo vrućih 37 stupnjeva, vrijednosti koje cijelog ljeta ondje još nisu izmjerene. 

U nedjelju pretežno, a od sredine dana djelomice sunčano očekuje se u središnjim predjelima. Uz jači razvoj oblaka moguć je i poneki pljusak s grmljavinom, osobito potkraj dana, a uglavnom na sjeverozapadu i prije.

Na zapadu Hrvatske moguće nevere

Na zapadu Hrvatske doći će do porasta naoblake, osobito u drugom dijelu dana uz mjestimice kišu, pljuskove i grmljavinu, te moguće nevere. Očekuju se i obilniji pljuskovi, ponajprije u unutrašnjosti Istre i na riječkom području.U Dalmaciji se temperatura danas ipak neće mijenjati. Noću i ujutro često vrlo toplo zbog juga, a zatim vruće, pogotovo u Zagori, gdje se očekuje i do 35 stupnjeva. Od sredine dana očekuje se više oblaka na sjevernom dijelu Dalmacije.No zapuhat će jako jugo, mjestimice je moguće i olujno uz jače valovito more.

Na južnom Jadranu u nedjelju kao i u subotu -  mnogo sunca, umjereno i jako jugo, noću većinom vrlo toplo, a danju vruće.

Otkazane neke katamaranske linije

Zbog najavljenih loših vremenskih uvjeta danas neće ploviti  katamaranske linije Split-Vis, Rijeka-Cres-Mali Lošinj.

Jadrolinija najavljuje da u nedjelju, 30. kolovoza neće biti polaska katamarana iz Malog Lošinja, na liniji Mali Lošinj – Cres – Rijeka i Pula-Zadar-Pula.

U splitskom okružju, Jadrolinija za nedjelju zbog jakog do olujnog juga najavljuje prekid katamaranske linije Vis – Split.

Najčitaniji članci