Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
42 komentara

Cijeli republikanski vrh je znao da Trumpa financiraju Rusi?

Američko ministarstvo pravosuđa postavilo je posebnog tužitelja kojemu prepušta nadzor nad istragom koju provodi FBI o mogućem ruskom utjecaju na američke predsjedničke izbore

Trump speaks by phone with Merkel in the Oval Office at the White House in Washington
Foto: JONATHAN ERNST/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL
42 komentara

Skandal vezan uz Donalda Trumpa (70) se nastavlja. Nakon što je otkrio povjerljive informacije Rusima te je optužena da je tražio od FBI-ja da zaustavi istragu protiv generala Michaela Flynna, počele su nove optužbe da Trumpa plaća Vladimir Putin. Washington Post je objavio razgovor iz 2016. godine u kojem je šef republikanaca govorio o ruskim vezama. Kevin McCarthy (52) je rekao svojem kolegama Paulu Ryanu (47 ) i Cathy McMorris Rodgers (47) sljedeće:
- Mislim da Putin plaća dvojicu, Trumpa i Rohrabachera (također član republikanske stranke op.a.). Kunem se Bogom. Ryan mu je odgovorio: 
- Mi smo obitelj, što se kaže u obitelji, ostaje u obitelji. 
Ako je to istina, cijeli vrh republikanske stranke znao je za Trumpove veze s Rusima i to još za vrijeme predizborne kampanje. Taj bi ih skandal mogao "skupo" stajati. Navodno su se kasnije republikanci branili da je sve to bila šala i da nitko ne vjeruje da je istina kako Trump ima veze s Rusima. 
U međuvremenu je američko ministarstvo pravosuđa postavilo posebnog tužitelja kojemu prepušta nadzor nad istragom koju provodi FBI o mogućem ruskom utjecaju na američke predsjedničke izbore 2016. godine. Odluku je donio zamjenik glavnog državnog odvjetnika Rod Rosenstein, koji je posebnim tužiteljem imenovao Roberta Muellera, vrlo cijenjenog nekadašnjeg direktora FBI-a.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message